Avrupa'nın ilacı güçlü Türkiye'de

Avrupa'nın ilacı güçlü Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Lyon'dan AB'ye mesaj verdi: Türkiye'den korkmayın. Irkçılık ve İslamofobiyle mücadele için bize ihtiyacınız var.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) etkinliğinde, Türkiye'nin ilelebet AB kapısında bekletilecek bir ülke olmadığını söyledi. Yaklaşık 30 bin gurbetçiye seslenen Erdoğan, Türkiye'ye karşı oyalama taktiği uygulayan AB'ye tepki gösterdi. Zamanın değiştiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, artık Türkiye'nin AB'ye değil, Avrupa'nın Türkiye'ye mahkûm olduğunu belirterek, "Bu ihtiyaç bugün daha fazla artmıştır. AB'nin güçlü ekonomisinin Türkiye'ye ihtiyacı var. AB'nin genç, dinamik nüfusundan dolayı Türkiye'ye ihtiyacı var. AB'nin ırkçılıkla, ayrımcılıkla, antisemitizim ve İslamofobia ile mücadele için Türkiye'ye ihtiyacı var. En önemlisi de AB'nin İslam dünyasıyla, tüm Müslümanlarla, Doğu, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkanlarla daha sağlıklı ilişki kurabilmesi için Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye, ilelebet kapılarda bekletilecek ülke değildir" diye konuştu.
Fransa'da yaşayan 620 bin vatandaşla tek tek gurur duyduklarını ifade eden Erdoğan, "İşçi olarak geldiğiniz Fransa'da bütün sıkıntılara direndiniz. Emeklerinizin karşılığını alır hale geldiniz. Son yerel seçimlerde 194 kardeşimiz belediye yönetimlerine seçildi. nbsp;Fransa'da biz de varız demeye başladı. Şunu bir kez de burada ifade etmek istiyorum. Fransa'da sizin başarılarınızla gurur duyduk. 77 milyon her birimiz sizlerle gururlanıyor İftihar ediyoruz. Bütün zorluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın asaletini yere düşürmediğiniz için sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Erdoğan, Diyarbakır'da Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden çözüm sürecine yönelik sabotaj girişimlerinin ardında Pensilvanya olduğunu kaydetti. Geç de olsa 12 Eylül darbesinin hesabının sorulduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "17 ve 25 Aralık'ta darbe yapmak isteyenlerden de hesap sorulacak. Şimdi inlerine giriyor, hukuk içerisinde hesabını tek tek soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. Üstelik 34 yıl bekleyerek değil, hemen hesabı sorulacak." nbsp;
Fransız politikacılara da mesaj veren Erdoğan, "Biz gerek Fransa'da, gerekse diğer Avrupa ülkelerinde bu tür konuların (1915 olayları) iç politika malzemesi yapılmasının tehlikesini her fırsatta vurguladık. İç politikada istismarla oy kazanmak uğruna, ırkçılığa, ayrımcılığa, özellikle de İslamofobi'ye kapı aralanmasının, Avrupa için Avrupa değerleri için tehdit oluşturacağını defalarca dile getirdik" ifadelerini kullandı.


nbsp;Avrupa'nın ilacı güçlü Türkiye'de
BİZ, 77 MİLYONUN PARTİSİYİZ...
Başbakan Erdoğan, Köşk seçimleri öncesi Fransa'da 30 bin gurbetçiye seslendi: Bizim ülkemizde siyasal Kürtçülük yapan var, siyasal Türkçülük yapan var. Bir kısmı da ne yapıyor, kumsallarla buluşuyor!.. nbsp;
AK Parti ne diyor: 77 milyonun partisiyiz. Farkımız bu işte... 77 milyonla onlar değil biz kucaklaşıyoruz...

nbsp;Avrupa'nın ilacı güçlü Türkiye'de
ÇİFTE VATANDAŞ OLUN
Fransa'da 620 bin Türk'ün yaşadığının altını çizen Erdoğan, "Benim sizlerden bir ricam var. Neden müracaatını yapıp çifte vatandaş olmuyorsunuz? Fransa vatandaşı olmayan Türk vatandaşıma sesleniyorum. Aynı zamanda Fransa vatandaşı olun, bunu ihmal etmeyin. 620 bin Türk olarak bu pasaportu almanın ötesinde vatandaşı olmanız gerekir. Fransa'daki siyasi hakları aynen sizler de kullanmalısınız. Faydası var, zararı yok. Kim size farklı bir şey söylüyorsa biliniz ki iyiliğinizi istemiyor. Sizler bizim Fransa'daki elçimizsiniz. Bu mücadelede el ele vereceğiz, inşallah ülkemizi farkı yere götüreceğiz" dedi. 3 çocuk önerisini burada da tekrarlayan Erdoğan, "Tavsiyem var, hep söylüyorum… En az üç çocuk... 5 diyorsunuz eyvallah! Gökten ne yağar ki yer kabul etmez" diye konuştu.


İsmaİl KAPAN nbsp;/ LYON

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...