Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Büyümemiz hormonlu değil not hocalarını şaşırtacağız'

'Büyümemiz hormonlu değil not hocalarını şaşırtacağız'

Ekonomi Haberleri

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 4.3 büyüdüğüne atıfta bulunarak, "Bu konuda karamsar olan bazı uluslararası kuruluşları şaşırtacağız" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 4.3 büyüdüğüne atıfta bulunarak, "Bu konuda karamsar olan bazı uluslararası kuruluşları şaşırtacağız. İlk çeyrek rakamları, yıl sonu için yüzde 4 hedefimizi tutturacağımızı teyit ediyor" dedi. Bazı gazetecilerle sohbetinde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Türkiye'nin ilk çeyrekte elde ettiği büyüme hormonlu değil, gerçektir. Kaynakları çok önemli. Bu yılkı büyüme çok kaliteli. Çünkü iç talepten çok, ihracata dayalı gerçekleşti. O nedenle cari açığa da olumlu katkısı oldu. Bir taraftan büyüyoruz, bir taraftan cari açığı azaltıyoruz. İhracat arttığı bu şekilde arttığı sürece kaliteli büyüme de devam eder. Avrupa'daki toparlanmanın da olumlu etkisi oldu. Çünkü Türkiye'nin en büyük pazarı Avrupa. İkinci çeyreğin öncü göstergeleri de olumlu. Umarım bu rakamlardan sonra uluslararası kuruluşlar da tahminlerini revize eder." Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...