Kot pantolonda dünyanın tercihi Türk markaları

Kot pantolonda dünyanın tercihi Türk markaları

Ekonomi Haberleri

Tanrıverdi, 2013 yılında Türkiye'den 1.6 milyar dolar değerinde "denim" giysi ihracatı yapıldığını ve en fazla kadın pantolonlarının satıldığını bildirdi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 2013 yılında Türkiye'den 1.6 milyar dolar değerinde "denim" giysi ihracatı yapıldığını ve en fazla kadın pantolonlarının satıldığını bildirdi. "Denim"in son yıllarda modasının artmasıyla dünyada en çok kullanılan konfeksiyon ürünlerinden biri olduğunu söyleyen Tanrıverdi, "Bir zamanlar dünyanın en önemli 'denim' üreticisi olan ABD, liderliğini Asya ülkelerine ve Türkiye'ye kaptırdı. 'Denim' konusu Türkiye'nin de ihtisas alanı gibi oldu. Hemen hemen bütün dünya markalarına 'denim' üretimi gerçekleştiriyoruz. Türkiye, 'denim'de birçok ülkeden daha kuvvetli vaziyette. Kumaş üstünde yapılan bir takım değişiklikler, renkli, baskılı olması gibi etkenler dünyada kullanımını arttırdı. Türkiye'den en fazla ihraç edilen 'denim' giysilerin başında kadın pantolonları geliyor. Geçen yıl, bir önceki yıla göre 11 artışla 805 milyon dolarlık kadın pantolonu ihraç ettik" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...