Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM 2014 LYS Soru-Cevapları-Tıkla (LYS Puan-Hesaplama-Motoru)

ÖSYM 2014 LYS Soru-Cevapları-Tıkla (LYS Puan-Hesaplama-Motoru)

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM LYS 2014 serüveni sona erdi. 2014 LYS soru ve cevapları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. LYS soru ve cevapları için haberdeki linklere TIKLAYIN.

2014 LYS test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açıldı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavlarının ikinci aşaması olan 2014-LYS, 81 ilde 91 sınav merkezinde 14-15 ve 21-22 Haziran tarihlerinde beş oturum halinde gerçekleştirildi. Herhangi bir sorunun yaşanmadığı ve toplam 340 bin 562 personelin görev aldığı sınavda, 5 milyon 521 bin 318 soru kitapçığı kullanıldı. Türkiye'nin geleceği 946 bin 244 gencin girdiği sınavın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için öncesinde ve sırasında her türlü tedbir alındığı sınav sorunsuz biçimde tamamlandı. Sınav sonrasında da aynı titizlikle sınav evrakının değerlendirilmesi temin etmek üzere her türlü çalışma planlandı ve gerekli koordinasyon sağlandı.

Temel Soru Kitapçığı

Açıklamada, 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığı hatırlatıldı. ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan Temel Soru Kitapçığı basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM'de saklı kalmak kaydıyla her hangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabileceği bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan 'Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı' uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, 2014-LYS'lerde test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacaktır.Temel Soru Kitapçığı adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacak."

LYS SINAV SORULARI CEVAPLARI AÇIKLANDI nbsp;TIKLA ÖĞREN

LYS-1 MATEMATİK TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-1 GEOMETRİ TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-2 FİZİK TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-2 KİMYA TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-2 BİYOLOJİ TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-3 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-3 COĞRAFYA-1 TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-4 TARİH TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-4 COĞRAFYA-2 TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

LYS-4 FELSEFE GRUBU TESTİ VE CEVAP ANAHTARI


LYS-5 YABANCI DİL TESTİ VE CEVAP ANAHTARI (ALMANCA)

LYS-5 YABANCI DİL TESTİ VE CEVAP ANAHTARI (FRANSIZCA)

YABANCI DİL TESTİ VE CEVAP ANAHTARI (İNGİLİZCE)

LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLA

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları, Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile sona erdi. LYS-3, saat 10.00'da başlamıştı. Tek oturumda uygulanan sınav, 120 dakika sürdü. Sınavda, 80 soru sorulan öğrencilere, Türk dili ve edebiyatıyla coğrafya-1 testleri yöneltildi. Türk dili ve edebiyatı testinde, 56 soru için 85 dakika süre; coğrafya-1 testinde ise 24 soru için 35 dakika süre verildi. Testler ayrı soru kitapçıklarında yer alırken, tek cevap kağıdı kullanıldı. Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlilerince arandı. Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, gereken bütün önlemleri aldı. Geçen hafta sonu başlayan LYS'ler, LYS-3 ile yapılan sınavla tamamlandı. LYS'lere başvuran adayların 744 bin 562'si matematik sınavı (LYS-1), 388 bin 361'i fen bilimleri sınavı (LYS-2) , 751 bin 454'ü edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) , 431 bin 97'si sosyal bilimler sınavı (LYS-4) ve 70 bin 767'si yabancı dil sınavına (LYS-5) girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...