Telafer'de IŞİD'e büyük darbe

/ Kaynak: AA
Telafer'de IŞİD'e büyük darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Telafer kentinde ordu ile terör örgütü IŞİD militanları arasında meydana gelen çatışmada, 8 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Telafer'deki Türkmen aşiret liderlerinden Haydar Ali Çolak, kentin Tulaya el-Evvel semtinde IŞİD militanlarıyla askerler arasında meydana gelen çatışmada 8 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, olayda kullanılan hummer tipi araç ile bir doçkanın imha edildiğini söyledi.

Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer'de Irak ordusu ile terör örgütü IŞİD militanları arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. İki taraf da ilerleme kaydettiğini öne sürüyor.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerini ele geçirdiği belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...