Mekke'nin en büyük rezidansına Türkiye'den rekor talep

Mekke'nin en büyük rezidansına Türkiye'den rekor talep

EMLAK Haberleri

Mresco, Mekke'de 5 yıldızlı bir rezidans hizmeti sunan Hacer Tower'da ayda 500 dolar taksitle daire sahibi olma imkanı sunuyor.

Merkezi Kuveyt'te bulunan Murabahat Real Estate Solutions, Ortadoğu'da ve Türkiye'de gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kutsal toprakların en büyük otel projelerinden Hacer Tower'ın nbsp;kiralamasını yürüten Mresco, bir hafta içinde 500'ün üzerinde talep topladı.
ZİNGAL; "TÜRKİYE'DE DE BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ"
Ortaoğu'daki başarılarını Türkiye'ye taşıyacaklarını belirten Mresco Türkiye Genel Müdürü Oya Zingal Dural; "Mresco olarak Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi birçok ülkede gayrimenkul çözümleri üreten bir firma olarak faaliyet gösteriyoruz. Ortadoğu'da bugüne dek bir çok başarılı proje gerçekleştirdik. Uluslararası alanda önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Şirket bünyemizde bulunan gayrimenkullerimizle bulunduğumuz pazarda öncü bir oyuncu olarak konumlanıyoruz. Yatırımlarımızın önemli bir kısmını da Türkiye'ye yönlendirme kararı aldık. İlk etapta şirketimiz bünyesinde bulunan Hacer Tower'ın süitlerini uzun dönem kiralamaya sunduk ve beklediğimizin üzerinde bir taleple karşılaştık. Bir hafta içinde 500'ü aşkın kişi talepte bulundu. Gelen talepten memnunuz. Hacer Tower'ın çalışmalarını sürdürürken Türkiye'de de büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İstanbul merkezli konumlandırdığımız yatırımlarımızı önümüzdeki dönemde tüm detaylarıyla paylaşacağız." dedi.
KUTSAL TOPRAKLARDA 21 YILLIK EV SAHİBİ OLMA FIRSATI nbsp;
4 farklı daire seçeneğinin yer aldığı Hacer Tower'da 21 yıl boyunca, her yıl 7 gece 8 gün ev sahibi olmak mümkün. Mekke'de Kabe'nin hemen yanı başında bulunan, Zemzem Tower'ın komşusu Hacer Tower'daki dairelerin nbsp;Türkiye'de satışına başlandı.
Hacer Tower, Mekke'nin inşaat gelişimi için özel işareti haline gelmiş Abraj Al Beit Kompleksi içinde yer alan Mekke-i Mukerremen'in en gözde kulelerinden biri. Bu kule müşterilerine kolayca Umre ve Hac ibadetinin nbsp;tüm ritüellerini yerine getirmelerini sağlayacak her türlü hizmeti sunan konumu ve estetik tasarımıyla emsalsiz bir nitelikte.

nbsp;Mekke'nin en büyük rezidansına Türkiye'den rekor talep
BİZİM EVLER 6 Metro etabıyla bütün dikkatleri üzerine çekti
Ispartakule'nin en büyük ve en lüks projesi olarak konumlanan Bizim Evler 6, yeni etabıyla birlikte daha geniş peyzaj, sosyal yaşam ve spor alanları sunuyor. Bu özelliğiyle çocuklu ailelerin ve yatırımcıların yoğun ilgisini görüyor.
Bizim Evler 6, Ispartakule'nin tam merkezindeki yerleşimi ve çalışmaları devam eden Mahmutbey – Bahçeşehir Metro hattının hemen çıkışında konumlanmasıyla yüksek yatırım değerine sahip.
ÇOCUKLU AİLELERİN ÖNCELİKLİ TERCİHİ
Bizim Evler 6 ve Metro etabıyla Ispartakule'deki toplam konut sayısını 5 bine çıkartan İhlas Yapı, Bizim Evler 6 ile bölgeye 1.661 konut ve 160 mağaza kazandıracak çıkmış olacak. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği proje, geniş daire seçenekleri ve sosyal donatılarıyla ağırlıklı olarak çocuklu ailelerin talebini alıyor. Teraslı daireleri ve yeni konsepti ile bölgedeki projeler arasında özel bir yer edinen Bizim Evler 6'nın 116 metrekareden başlayan daireleri 289 bin TL'den alıcı buluyor. Projede 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve teraslı daire seçenekleri sunuluyor.
nbsp;Mekke'nin en büyük rezidansına Türkiye'den rekor talep
Emlak Konut GYO'nun mayıs ayı birincisi Bulvar İstanbul nbsp;
Emlak Konut GYO'nun her ay düzenli olarak yayınladığı bağımsız bölüm raporunun Mayıs ayı listesi açıklandı. Toplam 901 bağımsız bölüm satışının gerçekleştiği Mayıs ayında hasılat birincisi 57 milyon 135 bin 998 lira ile Bulvar İstanbul oldu. Projede Mayıs ayı içerisinde 124 bağımsız bölüm satışı gerçekleşti. Mayıs ayı kapsamında en yüksek hasılat elde edilen ikinci proje ise Bahçetepe İstanbul oldu. 73 bağımsız bölüm satılan projeden 51 milyon 598 bin 328 lira gelir sağlandı. Mayıs ayı içerisinde satışı gerçekleştirilen 901 bölümden Emlak Konut GYO'nun kasasına 380 milyon 787 bin 878 lira girdi.
2014 yılının ilk 5 aylık döneminde 2 bin 970 bağımsız bölüm satışından toplamda Emlak Konut GYO'nun kasasına KDV hariç 1 milyar 318 milyon 450 bin 708 lira girdi.
nbsp;Mekke'nin en büyük rezidansına Türkiye'den rekor talep
SANCAKTEPE'YE YENİ PROJE
İstanbul en hızlı gelişen bölgelerinden Sancaktepe'de ACK Grup güvencesi ile inşa edilen, dört blok, bir rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan Gate Of Anatolia projesi, Dedeman Oteli'nde düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan ACK Grup Kurucu Ortağı Kerim Ersayın, projenin lokasyon ve tasarım açısından birçok avantaj taşıdığını belirterek, "Biz bu projeyi İstanbul'un yeni yükselen değeri olarak karşımıza çıkan Sancaktepe'nin kalbine kurduk. 3. köprüye, iki ayrı metro istasyonuna, Avrupa'nın en büyük şehir hastanesine ve çok önemli eğitim kurumlarına birkaç dakika mesafedeyiz" dedi.
%1 KDV ve %9 İndirim Avantajı
2010 yılında kurulan ACK Grup'un CEO'su Azmi Yaşar, banka kredisine uygun olarak satışa çıkarılan konutlarda, %1 KDV avantajının büyük bir fırsat oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi: "Biz Gate Of Anatolia'da aynı zamanda toprak sahibi olduğumuz için, konutlar benzerlerinden çok daha uygun fiyatlarda satışa çıkıyor. KDV olarak sadece %1'lik bir vergi ödüyorsunuz. Ayrıca lansman dönemine özel, %9'luk bir indirim sağlanacak. %40 peşinat ve 30 ay vade farksız ödeme seçenekleriyle, herkes kolayca ev sahibi olabilir" dedi.
nbsp;Mekke'nin en büyük rezidansına Türkiye'den rekor talep
İnşaat sektöründe ciro yüzde 16.1 arttı
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), 2014'ün 1. çeyreğine ilişkin İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi yılın 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüze 1.1 arttı. Buna göre, inşaat ciro endeksi, 2014 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16.1 artış kaydetti. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.1 artış gösterdi. nbsp;Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.1 arttı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ / nbsp;necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...