Erdoğan: Demokrasi sandıkta başlar, sandık namustur

Erdoğan: Demokrasi sandıkta başlar, sandık namustur

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Erdoğan AK Parti il danışma meclisi toplantısında: 'Demokrasi, sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder. Her zaman ifade ediyorum; sandık namustur.' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti il danışma meclisi toplantısında konuştu...İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;Demokrasilerde oy namustur, bunun için oylara iyi sahip çıkacaksınız.12 yıldır başarılı olmamızın etkenlerinden nbsp;bir tanesi de sandıklara sahip çıkmamızdır.Erdoğan, "Demokrasi, sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder. Her zaman ifade ediyorum; sandık namustur. Bir siyası parti sandıklara sahip çıkamıyorsa sandıkları gözetim altında tutamıyorsa vatandaşın verdiği oyun sandıkta kaybolmasına, çalınmasına göz yumuyorsa o siyasi parti daha en baştan kaybetmiştir" dedi. nbsp;Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkelerde oy kullanabileceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:"Uzun bir mücadelenin ardından yurt dışındaki vatandaşlarımıza bulundukları ülkelerde oy kullanma hakkını teslim ettik. Yurt dışındaki vatandaşlarımız bulundukları ülkelerde, belirli yerlere kurulacak sandıklarda artık oylarını kullanabilecek. Bunu da ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminde tecrübe edecekler. İnşallah cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçileceği bu seçimlerde, ilk kez böyle bir tecrübe yaşanırken yurt dışındaki vatandaşlarımızın da demokratik haklarını kullanmaları, bulundukları yerlerde bunu ilk kez tecrübe etmeleri, milli iradenin tecellisi bakımından inanıyorum ki sandığın çok daha güçleneceği bir seçim olacaktır."
Başbakan Erdoğan, "Son 1 yıl içinde, Gezi olaylarıyla başlayan, süreç itibarıyla söylüyorum, demokrasimiz, ekonomimiz, toplumsal barış, çözüm süreci, dış politikamız, cumhuriyet tarihinin en zor testlerinden, en zor imtihanlarından geçti. Biz son 1 yıldaki en ağır saldırıları başarıyla atlattık, o badirelerden zaferle çıktık ama yaşananları unutursak, inanın çok büyük bir hataya düşmüş oluruz. Son 1 yıl içinde yaşananları, teşkilatımızdaki her bir kardeşimin, hatta 77 milyon aziz milletimin tüm yönleriyle tekrar tekrar düşünmesi ve değerlendirmesi gerekir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...