'Çatı aday' için bağış yapacak gönüllü aranıyor

'Çatı aday' için bağış yapacak gönüllü aranıyor

Politika Haberleri

Partilerin resmi olarak bağışta bulunamadığı Cumhurbaşkanı adayına, CHP ve MHP milletvekilleri arasından gönüllülük esasına göre bağış toplanacak.

CHP ve MHP tarafından çatı aday olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu için kampanya hazırlığı başladı. Destek veren tüm partilerden birer genel başkan yardımcısının görev aldığı komisyon, kampanyayı yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP tarafından çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu için iki parti kampanya hazırlığına başladı.

Kampanyayı İhsanoğlu'na destek veren partilerden birer genel başkan yardımcısının katılımıyla oluşturulan komisyon yürütecek.

nbsp;Komisyonda CHP'den Erdoğan Toprak ve Mhp'den Ruhsar Demirel bulunuyor.

İhsanoğlu'na desteğini açıklayan Büyük Birlik Partisi ile Demokrat Parti'nin de hafta içinde komisyona üye vermesi bekleniyor.

nbsp;Demokratik Sol Parti ile Saadet Partisi de desteklerini açıklarsa, seçim kampanyasının koordinasyonunda temsil edilecekler.

İhsanoğlu'nun resmi aday başvurusunun 29 Haziran'da yapılması planlanıyor.

nbsp;Hafta içinde kendisine destek veren partileri ziyaret edeceği öğrenilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP ve MHP'den 20'şer milletvekili imzasıyla aday göstermesi bekleniyor.

nbsp;Adaylığının resmiyet kazanmasının ardından İhsanoğlu, önce Anıtkabir'e Ata'nın mozolesine çıkacak, ardından Kurtuluş Savaşı'nda ilk Meclis'in açılışında Atatürk 'ün yaptığı gibi Ulus'taki Hacı Bayram türbe ve camisini ziyaret ederek çalışmalarına başlayacak.

İhsanoğlu'nun halkla ilk buluşmasının memleketi Yozgat'ta yapılması planlanıyor.

nbsp;Seçim kampanyasında İhsanoğlu'nun tüm Türkiye 'yi kucakladığının bir göstergesi olması için siyasi parti bayraklarının kullanılmamasına karar verildi.

nbsp;Kampanya süresince, mitinglerde ve diğer açık hava toplantılarında sadece Türk Bayrağı kullanılacak.

nbsp;Kampanyanın finansmanı ise milletvekilleri ile sağlanacak.

nbsp;Partilerin resmi olarak bağışta bulunamadığı Cumhurbaşkanı adayına, CHP ve MHP milletvekilleri arasından gönüllülük esasına göre bağış toplanacak. (CNN Türk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...