Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Gül'den "Kırkpınar" mesajı

/ Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Gül'den "Kırkpınar" mesajı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Gül, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplumları güçlü ve farklı kılanın geçmişten geleceğe taşıdığı kültür mirası olduğunu belirterek, "Asırlardır büyük bir coşkuyla sürdürülerek yaşatılan ve bugünlere ulaşan Tarihi Kırkpınar Güreşleri en önemli kültür miraslarımızdandır" dedi.Cumhurbaşkanı Gül, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e mesaj gönderdi. Mesajında, 653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nı icra etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Gül, "Toplumları güçlü ve farklı kılan geçmişten geleceğe taşıdığı kültür mirasıdır. Asırlardır büyük bir coşkuyla sürdürülerek yaşatılan ve bugünlere ulaşan Tarihi Kırkpınar Güreşleri en önemli kültür miraslarımızdandır" dedi.
"UNESCO'nun 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası' listesine aldığı böylesine köklü ve görkemli bir spor organizasyonuna sahip olmaktan gurur duyuyoruz" ifadesini kullanan Gül, şunları kaydetti:"Kırkpınar, Edirne gibi Osmanlı'nın başkenti olmuş, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi zenginliğe sahip şehrimizin kültürel mirasına ve tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Ata sporumuz güreşin sembolü Kırkpınar'ı; gelecek nesillere tüm yönleriyle en iyi şekilde aktarmak hepimizin görevidir. Bu nedenle her yıl coşkuyla yapılan Kırkpınar'ı içinde barındırdığı unsurlarıyla daha da zenginleştirerek geleceğe taşımak için hep birlikte çalışacağız."
Büyük bir ilgiyle takip edilen Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden Gül, Sarayiçi Er Meydanı'nın çekişmeli ve heyecanlı müsabakalara ev sahipliği yapacağı inancıyla, güreşçilere başarılar dileyerek, tüm vatandaşlara selam ve sevgilerini iletti.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...