Müzedeki sünnet düğününe soruşturma

/ Kaynak: İHA
Müzedeki sünnet düğününe soruşturma

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi'nde sünnet düğünü yapıldığına dair haberlerin çıkması üzerine Bakanlık, olayla alakalı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Konuyla alakalı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi twitter adresinden yapılan açıklamada, "Bakan Ömer Çelik, Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen etkinlikle ilgili soruşturma talimatı vermiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.


Düğünün kime ait olduğu henüz öğrenilemezken, olaya arkeologlar da tepki gösterdi. Arkeologlar Derneği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 21 Haziran 2014 günü gecesi Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi'nde sünnet düğünü yapıldığına ilişkin sosyal medyada haberler dolaşmakta olduğuna dikkat çekildi.


Açıklamada, "Derneğimiz "müzelerin bir eğitim ve kültür kurumları oldukları" fikrinden hareketle müzelerde belli koşullarda kültürel ve sosyal etkinliklerin yapılmasına sıcak bakmakla birlikte, teşhir salonlarında sünnet düğünü yapılmasını kabul edilemez olarak değerlendirmektedir. Bu tür uygulamaların müzelerimizin ve müzecilerimizin imajını olumsuz etkileyeceği unutulmamalıdır. Müzenin teşhir salonunda böyle bir etkinliğe izin verenleri kınıyor, sorumluları hakkında gerekli soruşturmanın açılmasını talep ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
Müzedeki sünnet düğününe soruşturma

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...