Kırkpınar'da finalin adı belli oldu

/ Kaynak: İHA
Kırkpınar'da finalin adı belli oldu

SPOR Haberleri  / İHA

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanların yarı final güreşleri sonucunda finalin adı belli oldu.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final güreşi, Fatih Atlı ile geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban arasında yapılacak.
Başpehlivanlık yarı final güreşlerinde kuralarını çeken başpehlivanlardan Abdullah Güngör, İsmail Balaban'la, Recep Kara da Fatih Atlı'yla eşleşti. Pehlivanlar peşrevlerinin ardından eşleştikleri rakipleriyle güreşe başladı. Yarı finale gelene kadar uzun ve zorlu güreşler yapan geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, rakibinin açığını yakalamak için uzun uğraşlar verdi. Çok sert el ense hareketlerinin olduğu güreş bu yüzden zaman zaman durdu. Balaban ve Güngör'e, güreşin puanlama bölümünde pasif güreştikleri için ikişer ihtar verildi. İhtarların ardından hareketlenen güreşte Güngör'ün boş anını yakalayan Balaban, puan alarak kazandı. Recep Kara ve Fatih Atlı'nın güreşi de puanlama bölümüne yakın hareketlendi. Puanlama bölümünde de birbirinin açıklarını yakalamak için iki pehlivan da kontrollü hareket etti. Boş anında paça kazıkla yakalayarak yaptığı atağı puana çeviren Fatih Atlı, rakibi Recep Kara'yı yendi. Başpehlivanlık final güreşi Atlı ile Balaban arasında gerçekleştirilecek.


- Er meydanında organ bağışına dikkat çekildi
Bu arada organ bağışına dikkat çekmek için organlarını bağışlayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu'na da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu organ bağış kartını verdi. Dün boş olan tribünler, Edirne Belediyesinin protokol tribünü dışındaki tribünlerin kapılarını ücretsiz açması nedeniyle yarı final güreşlerinde doldu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...