Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran, Irak'a 130 savaş uçağını iade etti

/ Kaynak: AA
İran, Irak'a 130 savaş uçağını iade etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'ın 1990 yılından bu yana elinde tuttuğu Irak'a ait 130 savaş uçağını silah ve mühimmatıyla iade ettiği bildirildi.

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Korgeneral Kasım Ata, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "İran elinde tuttuğu Irak'a ait 130 savaş uçağını iade etti. Bu uçaklar, modern silahlarla donatılarak IŞİD'e karşı yürüttüğümüz savaşta kullanılacak" dedi.
Ata, uçakların ne zaman iade edildiğine ilişkin bilgi vermedi. Kuveyt'i 1990 yılında işgal eden Saddam Hüseyin liderliğindeki Irak yönetimi, ABD öncülüğündeki müttefik kuvvetlerin saldırısından önce çok sayıda sivil ve savaş uçağını İran'a nakletmişti. Bir süredir çatışmaların yaşandığı ülkede, Irak Şam islam Devleti (IŞİD) örgütü militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit ile Bakuba kentlerini kontrolü altına almış, ayrıca Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...