Bakan Ala: Muhalefet kendi iflasını ilan etti

/ Kaynak: AA
Bakan Ala: Muhalefet kendi iflasını ilan etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Ala, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemi büyük. Muhalefet kendilerinin iflasını ilan etti' dedi.

İçişleri Bakanı Ala, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemi büyük. Muhalefet kendilerinin iflasını ilan etti. Bu iflasın göstergesi de muhalefetin çatı aday arayışlarıdır" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, sandığa müdahale edenin hukukun karşısına çıkacağını belirterek, sandık görevlilerinin halkın iradesine, kutsal bir şeye sahip çıktığını bilerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Erzurum'da temaslarını sürdüren Ala, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye demokrasisinin kendini kurarak, halkın tazyiki ile dönüşüp gelişerek olgunlaştığını belirtti.

Bu olgunlaşmada CHP'nin dediği gibi birilerinin millete hediye edilmediğini vurgulayan Ala, "Öyle olsaydı 1950'liler öncesi açık oy, gizli tasnif rezilliğini bu ülkeye yaşatmazlardı. Zaten halkın da 1946'daki bu garabet uygulamadan sonra inisiyatif almış ve bir daha da CHP zihniyetini iktidar yapmamıştır" ifadesini kullandı.

Ala, şunları kaydetti:

"Evet, iktidar ortağı olduğu ve iktidara geldiği vaki olmuştur ama onu da tankın arkasına saklanarak almıştır. Darbeleri bu nedenle istiyor, bu nedenle darbelere destek veriyor. Biliyor ki darbe olmazsa halk onlara iktidar vermeyecek. Bizi ahalinin iradesi ayakta tutuyor ve bu iradenin yansıdığı yer de sandıktır. O nedenledir ki sandığın onuruna, güvenliğine sahip çıkmak gerekir. Sandık görevlileri bilmeli ki sandığa müdahale eden hukukun karşısına çıkar. Sandık görevlisi, halkın iradesine, kutsal bir şeye sahip çıktığını bilerek hareket etmelidir."

37 yılda barajı geçemeyen muhalefetin sansasyon yaptığını savunan Ala, "Sandığa olmadık iftiraları atıyor. Bunu önlemenin yolu bizim için sandığın güvenliğini, denetimini yapmak, her şeyi belgelemektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemi büyük. Muhalefet kendilerinin iflasını ilan etti. Bu iflasın göstergesi de muhalefetin çatı aday arayışlarıdır" değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...