Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tek çare Maliki'nin istifa edip gitmesi

Tek çare Maliki'nin istifa edip gitmesi

DÜNYA Haberleri

IŞİD terörü Irak'ın büyük bölümünü sardı. Barzani, Maliki'yi uyardı: İstifa et, daha kötü olacak

İlerleyişinin hedefinde Bağdat olduğunu duyuran IŞİD, dün 3 ilçeyi daha ele geçirdi. Irak ordusu ile Türkmen aşiret milisleri de IŞİD'le çatışmadan Telafer Havaalanı dışında kentten çekildiği bildirildi. IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak'ın selameti için Başbakan Nuri el-Maliki'nin istifa etmesi gerektiğini söyledi. "Başbakan olarak kaldığı sürece sorunlar daha da büyüyecek ve anarşi artacak" diyen Barzani şunları kaydetti: "6 ay önce, IŞİD saldırılarına karşı onu uyardık. Kürtler, Maliki'nin bir şeyler yapması için çok çabaladı. Ancak Maliki tavsiyelerimizi reddetti. Hiçbir sorun olmadığını savundu."

nbsp;Tek çare Maliki'nin istifa edip gitmesi

KERKÜK'TE FİYAT 4 KAT FAZLA...
Sıcaklığın 50 dereceye ulaştığı Erbil'de, güneşin altında benzin sırası bekleyenler hayal kırıklığı içinde. Bidonla benzin satışının yeniden başladığı ülkede bir araç günde en çok 30 litre benzin alabiliyor. Kerkük'te bidon benzin, resmi fiyatın 4 katına satılıyor.

BİR BİDON BENZİNE MUHTAÇLAR
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'u ele geçirmesinin ardından işlenmiş petrol ihtiyacını karşılayan rafinerilerinden bazılarının üretimi durdurması yakıt sıkıntısının artmasına sebep oldu. IŞİD saldırılarının ardından Erbil'de sadece belirli istasyonlara dağıtılmaya başlanan yakıttan alabilmek için halk petrol istasyonları önünde saatlerce beklemek zorunda kalıyor. İlk günlerde 15-20 araç arasında değişen kuyruğun şimdi sonu görülmüyor. nbsp;

Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içerisinde de uzun araç kuyrukları ile kendisini gösteren yakıt sıkıntısına çözüm olması amacıyla benzinlikler bir gün tek, bir gün çift plakalı araçlara hizmet vermeye başladı. Araçlara verilen benzin miktarı da 30 litre ile sınırlı tutuluyor. Erbil'de polis karaborsa yakıt satışını önlemek için bazı tedbirler aldı. Bu amaçla, mutfak tipi tüp gaz ve bidonlarla benzini karaborsa fiyatlarıyla satışa sunan bazı dükkânlara baskın düzenlenerek kapıları mühürlendi.

Kısa süre içinde problemin çözüleceğini umduğunu belirten akaryakıt istasyonu sahipleri, "Bugün oluşan sıranın yarın olup olmayacağını bilemeyiz. Şu anda bu sorunun ne zaman çözüleceğini biz de bilmiyoruz. Ancak bu kadar sıra oluşmasının nedeni sadece akaryakıt yokluğundan kaynaklanmıyor. Özellikle taksiciler günde 4-5 kez yakıt almak için sıraya giriyorlar. Bizden normal fiyatına yakıt alıp daha pahalıya satıyorlar. Bunun için sürekli kuyruğa giriyorlar" diyerek taksicileri suçladı. nbsp;

Saatlerce sıra beklemekten bıktıklarını belirten sürücüler, Kürt yetkililerine seslenerek akaryakıt sorununu çözmelerini istedi. Sürücüler, "Bu sıkıntı bir an önce çözülmelidir. Birçok petrol istasyonu olmasına rağmen sadece birkaçından yakıt alabiliyoruz. Diğerleri kapatmış. Benzin var ama açık petrol istasyonu çok az" dediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...