Renault'dan Danimarka'da yeni ticari lansmanı

Renault'dan Danimarka'da yeni ticari lansmanı

Ekonomi Haberleri

Birçok yeni özelliğiyle gelen Master ve Trafic modelleri eylül ayında Avrupa'da, son çeyrekte ise Türkiye'de satışa sunulacak

Avrupa'da 1998'den bu yana hafif ticari araç pazarının zirvesinde yer alan Renault, geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan Yeni Kangoo' yu takiben Yeni Trafic ve Yeni Master ile hafif ticari ürün gamını yeniliyor. Yenilenmiş ürün gamı Danimarka'da uluslararası basına tanıtıldı. Yeni Trafic Renault markasının yeni tasarım anlayışını yansıtıyor ve 1.6 litre önden çekişli 2 yeni farklı motor seçeneği bulunuyor. Ayrıca yeni konfor ve güvenlik donanımları eklendi. Elektronik Denge Programı (ESC) ile birlikte sunulan Yol Tutuş Desteği, Yokuş Kalkış Desteği ve Römork Savrulma Önleyici, Devrilme Önleyici, Adaptif Yük Kontrolü, Lastik Basınç İzleme Sistemi ve Geniş Açılı Geri Görüş Aynası gibi. Mobil bir ofis olarak tasarlanan Yeni Trafic'te ileri teknoloji ve multimedya sistemleri de mevcut. Asaklama kapasitesini sunuyor. Yeni Trafic Eylül 2014'te Avrupa'da, yılın son çeyreğinde ise Türkiye'de pazara sunuluyor olacak. Yeni Master ise 2,3 litre 2 farklı motor seçeneği ile sunuluyor. Yeni Master' a da yeni konfor ve güvenlik donanımları eklendi. Önden çekişli ve arkadan itişli olmak üzere panelvan, şasi kabin, platform kabin, sac kasa kamyonet, kapalı kasa kamyonet, minibüs ve otobüs versiyonları mevcut. Uzun yol taşıması için de arkada tek tekerlekli, arkadan itişli L4 versiyonu da gama ekleniyor. Fransa Batilly'de üretilen Yeni Master Avrupa'da Eylül ayında, Türkiye'de ise yılın son çeyreğinde satışa sunuluyor olacak.

nbsp;Renault'dan Danimarka'da yeni ticari lansmanı
Mitsubishi Attrage Türkiye'de
İlk kez 2013 yılı Shangai Motorshow'da Konsept G4 olarak tanıtılan kompakt sedan otomobil Mitsubishi Attrage'ın Türkiye satışlarına Haziran ayında başlandı. Mitsubishi Attrage 1.2 L DOHC MIVEC motor ile donatıldı. 80 PS maksimum güç ve 106 Nm torka sahip Attrage'ın MT ve CVT şanzıman seçenekleri bulunuyor. nbsp;930 kg ağırlığı ile sınıfının en hafif gövdesine sahip Yeni Attrage, 4,8 metre dönüş yarıçapı ile de şehir içi kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. Yeni Mitsubishi Attrage'in tavsiye edilen perakende satış fiyatı; ise 1.2 MT Intense modeli için 43,900 TL, 1.2 CVT Intense modeli için de 46,900 TL olarak açıklandı.

nbsp;Renault'dan Danimarka'da yeni ticari lansmanı
Hyundai ödül aldı
Dünyanın saygın bağımsız araştırma kuruluşlarından olan ve özellikle otomotiv endüstrisine yönelik yaptığı çalışmalarla yıllardır adından söz ettiren J.D. Power, bu yılki ilk kalite değerlendirmesi raporunu açıkladı. Hyundai, müşterilerin bildirimleri doğrultusunda ilk 90 günlük kullanım sonunda ortaya çıkan problemlerin değerlendirildiği araştırmada Porsche, Jaguar ve Lexus'un ardından en az sorun çıkaran marka seçildi. Model bazında da Genesis, Elantra ve Accent Blue kendi segmentlerinin birincisi olurken, Santa Fe ve Sonata ikinci, Equus ise üçüncülük kazanarak prestijli ödülleri her kategoride topladı. Hyundai modellerinin birçok yönünü en ince ayrıntısına kadar analiz eden J.D. Power, araçların kalitesini, dayanıklılığını ve fiyat endekslerini müşterilerin tecrübelerine göre değerlendiriyor.

Peugeot 508 yıl sonunda geliyor
Peugeot'nun D segmentindeki büyük aile modelinin son versiyonu yeni Peugeot 508'de yenilenmiş nbsp;ön ızgara , Full LED ön farlar, dokunmatik ekran, geri görüş kamerası ve kör nokta uyarı sistemi gibi yenilikler yer alıyor. Aynı zamanda sadece 105g CO2 /km emisyon değeriyle bu güç kademesinde segmentin en iyisi olarak kabul edilen 2,0 L BlueHDi 150 BVM6 (6 ileri manuel versiyon) gibi tutumlu ve yüksek performanslı Euro 6 motor seçenekleri tüketicinin tercihine sunuluyor. Modelin satışına Avrupa'da 2014 yılının Eylül ayında başlanacak. Türkiye satışına ise 2014 yılının son çeyreğinde başlanılması hedefleniyor.

Ford Fiesta'da farklı özellikler
Ford'un küçük sınıftaki modeli Fiesta'da, Trend ve Titanium donanım paketlerinin arasına konumlandırılan Trend X, 40.160 TL'den başlayan fiyatlardan satışa sunuldu. Haziran ayı itibarı ile Ford bayilerindeki yerini alan Fiesta Trend X'de, 15 inçlik alaşım jantlar, hız kontrol sistemi, karartılmış arka camlar, 3 kollu deri direksiyon simidi, gövde rengi elektrikli-ısıtmalı-sinyalli yan aynalar, direksiyondan kumandalı radyo/CD/MP3 çalabilen müzik sistemi, yol bilgisayarı, Ford EcoMode, USB ve AUX-IN bağlantı noktası, Akıllı Şarj Sistemi, vites değiştirme ikazı, ISOFIX bağlantı noktaları, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, MyKey ve ABS gibi özellikler standart olarak sunuluyor.
nbsp;Renault'dan Danimarka'da yeni ticari lansmanı
Michelin'den rekor
Michelin'in Pilot Sport Cup 2 lastikleri, Mégane R.S. 275 Trophy-R işbirliği ile bir rekor daha kırdı. Uluslararası alanda kabul gören Almanya Nürburgring yarış pistinde gerçekleştirdiği 7 dakika 54.36 saniyelik performansıyla FWD(önden çekiş araçlar) kategorisinde bir dünya rekoruna sahip olan Michelin Pilot Sport Cup 2, Mégane R.S. 275 Trophy-R'ye orijinal ekipman desteği veriyor. Renault Mégane RS Trophy R işbirliği öncesinde Fransa'daki Michelin Teknoloji Merkezi'nde 1.500 kilometre kat eden Pilot Sport Cup 2'nin otomobile uyum süreci için 470 adet prototip geliştirildi.
nbsp;Renault'dan Danimarka'da yeni ticari lansmanı

HAFTANIN OTOMOBİLİ
Renault Megane RS
Fiyatı: 45.000 avrodan başlıyor

ARTILARI
Yüzde 80'lik vergi dilimine geldiklerinden kardeşi Clio RS ile fiyatları yaklaşık olarak aynı. Boyutları ve rahatlığı düşünülünce Megane RS bana çok daha fazla keyif verdi. Kilitli diferansiyel ve sürüş dinamikleri çok başarılı. Spor ve agresif bir otomobilin içinde olduğunuuz her haliyle hissettiren süspansiyon sistemiyle çukurlardan tam gaz geçmek mümkün. Tasarımı ve safkan bir spor otomobil görüntüsü keyif veriyor.

EKSİLERİ
Haliyle aynı süspansiyon sistemi yolcu koltuğundakileri rahatsız edebiliyor. Motor sesi ve tasarımı trafikte oldukça fazla rahatsız edilmenize sebep olabiliyor. Bu otomobili alırken yaramaz bir çocuk aldığınızı kabullenerek yola devam etmeniz lazım. Yakıt tüketimi özellikle de gaza basması çok keyifli olduğundan canınızı acıtabilir.

Teknik özellikleri
2 litre benzinli 265 beygirlik bir motora ve 6 ileri düz şanzımana sahip. 0-100 km hızlanmasını ise 6 saniyede tamamlıyor.

Öne çıkan rakipleri:
Ford Focus ST, Opel Astra OPC

BURCU ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...