Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trafikte bunu yapana hapis cezası geliyor

Trafikte bunu yapana hapis cezası geliyor

GÜNDEM Haberleri

Kurallara aykırı biçimde kısa aralıklarla birçok kez şerit değiştirip trafikte vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücülere ceza geliyor.

Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören düzenleme İçişleri Bakanlığı'nca da uygun bulunursa Meclis'e sevk edilecek. Düzenlemeyle birlikte tehlikeli biçimde şerit değiştirenlere 2 yıla kadar hapis ve bin 400 lira para cezası verilmesi öngörülüyor. Düzenleme hayata geçerse polis plakadan ceza yazabilecek. Mahkemenin hapis cezası uygulayabilmesi için çevredeki MOBESE ya da güvenlik kameralarının çektiği görüntüler delil olarak sunulacak. Araçtaki yolcu veya çevredeki vatandaşların telefonla çektiği görüntüler de delil kabul edilecek. Ceza 2 yıldan az olduğu için sürücü cezaevine girmeyecek, hükmün açıklaması geri bırakılacak. Ancak 5 yıl içinde aynı suçu tekrar işlerse hapis cezası uygulanacak. nbsp;


SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...