Kerry, Maliki'ye hesap soracak

/ Kaynak: İHA
Kerry, Maliki'ye hesap soracak

DÜNYA Haberleri  / İHA

Bağdat'a gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'e karşı önlem almamakla suçlanan Irak Başbakanı Maliki ile görüşecek.

Kerry'nin Bağdat ziyareti kapsamında bugün Başbakan Nuri El Maliki'nin yanı sıra Sünni ve Kürt liderlerle bir araya gelmesi bekleniyor. Birçok kesimin IŞİD saldırıları karşısında gerekli önlemleri almamakla suçladığı Irak Başbakanı Maliki ile görüşecek olan Kerry, yeni kurulabilecek Irak hükümetiyle ilgili birçok kesimle de görüşme gerçekleştirecek.

IŞİD'in başta Musul olmak üzere Irak'ın birçok kentini ele geçirmesi sonrası Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari geçtiğimiz Çarşamba günü IŞİD'e karşı ABD hükümetinden hava müdahalesinde bulunmasını istemişti. ABD Başkanı Obama Irak'a asker gönderme gibi bir planlarının olmadığını belirtirken İran'ın dini lideri Hamaney bölgede olası bir ABD müdahalesine karşı olduklarını ve ABD'nin Irak'ı tekrardan kontrolü altına almaya çalıştığını kaydetmişti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...