Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika rehine açıklaması

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika rehine açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, alıkonulan Türk vatandaşlarının en kısa sürede ülkeye dönmeleri için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta alıkonulan Türk vatandaşlarının en kısa sürede ve sağ salim ülkeye dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak'taki durumda bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Irak'ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle yerlerinden edilmiş insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından başlatılan insani yardımlar çerçevesinde; bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisi, 10 bin battaniye, bin 920 yatak, 2 bin mutfak seti, 12 bin 500 kişilik çadır ile 217 bin 982 kutu ilacın bölgeye ulaştığı ifade edilen açıklamada, "Sahada görev yapan, AFAD, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kızılay ekiplerimiz insani yardım taleplerini derlemekte ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesi sağlanmaktadır" denildi.

Irak'ta alıkonulan Türk vatandaşlarının en kısa sürede, sağ salim ülkeye dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bağdat Büyükelçiliğimiz, halen Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, kriz merkezine ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak'ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır."

DIŞİŞLERİ : TÜRKMENLER İÇİN BÖLGEYE GÖNDERİLEN 60 BİN KİŞİLİK GIDA KOLİSİNİN DAĞITIMINA BAŞLANDI

Dışişleri Bakanlığı, Kerkük'e sığınmak zorunda kalan Türkmenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından hazırlanan 60 bin kişilik 1150 adet gıda kolisi 21 Haziran günü Kerkük'e ulaştırılarak dağıtımına başlandığını açıkladı.

Kerkük'ün güneyindeki Beşir köyündeki çatışmalar nedeniyle Kerkük'e sığınmak zorunda kalan Türkmenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından hazırlanan 60 bin kişilik 1150 adet gıda kolisi 21 Haziran günü Kerkük'e ulaştırılarak dağıtımına başlandı.

İnsani yardımların dağıtımının yerinden eşgüdümünü sağlamak amacıyla görevlendirilen AFAD ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) personeli de 22 Haziran günü Erbil'e intikal etti. Kızılay tarafından ise 17 çok amaçlı çadır, 10 bin 848 adet 1,5 litrelik su ve 96 bin 924 adet bisküvi, 8 Kızılay personeli ile birlikte 20 Haziran günü Sincar bölgesine gönderildi.

Irak'ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle yerlerinden edilmiş insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD tarafından başlatılan insani yardımlar çerçevesinde; bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisi, 10 bin 000 battaniye, 1.920 yatak, 2 bin mutfak seti, 12 bin 500 kişilik çadır ile 217 bin 982 kutu ilaç bölgeye ulaştı.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU, IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAŞKANI SALİHİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi ve ITC yetkilileriyle görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmenin ardından Türk ve ITC'li yetkililer birlikte öğle yemeği yedi. Görüşmede, bölgedeki gelişmeler ve yaşanan olaylar ele alınırken Davoğlu ve Salihi öğleden sonra saat 15.00'da ortak basın açıklaması yapacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...