Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan David Cameron ile görüştü

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan David Cameron ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Cameron, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeleri telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgili telefonla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı.

İki liderin, 20 dakika süren görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve Irak'taki son gelişmeler başta olmak üzere, bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan ve Cameron'un Irak'taki siyasi gerginliği ve mezhep çatışmasını endişeyle karşıladıkları, sorunun çözümü için bir milli mutabakat hükümeti kurulması gerektiğini vurguladıkları belirtildi.

Suriye'de yaşananların, yaklaşık bir milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığınmasını beraberinde getirdiğini hatırlatan Erdoğan'ın, bölgedeki sorunlar konusunda Avrupa Birliği'nin daha aktif olması gerektiğine de işaret ettiği bildirildi.

Erdoğan ve Cameron'un, terörle mücadele konusunda yakın işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması gerektiğini belirttiği, önümüzdeki süreçte de temas halinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Başbakan, telefonu çekmeyince tatilini yarıda kesti

İngiltere Başbakanı David Cameron, Cornwall'da geçen yıllarda yaptığı iki tatili cep telefonu çekmeyince yarıda kesmek zorunda kaldığını açıkladı.

Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin 2011 yılında devrilmesi ve geçen yıl Suriye krizi sırasında ülkenin güneybatısındaki Cornwall'da olan Cameron, cep telefonu çekmeyince her iki tatilini de yarıda kesip Londra'ya dönmek zorunda kaldığını söyledi.

David Cameron İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Ülkede cep telefonlarının çekmediği yerler olması herkes için büyük sorun ve sıkıntı yaşatabiliyor. Cep telefonu sinyal alanlarının geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

Cameron, cep telefonu operatörlerine bu konudaki sorunları aşması için destek vereceklerini ifade etti.

İngiliz hükümetinin bu konuda cep telefonu operatörleriyle görüşmeler yürüttüğü ve 150 milyon sterlinlik yatırım yaptığı kaydediliyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...