Çocukları kaçırılan aileler Ankara yolunda

/ Kaynak: AA
Çocukları kaçırılan aileler Ankara yolunda

YAŞAM Haberleri  / AA

Çocukları kaçırılan aileler, aldıkları karar doğrultusunda eylemlerini sürdürecekleri Ankara'ya gitmek üzere Diyarbakır'dan ayrıldı.

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan aileler, aldıkları karar doğrultusunda eylemlerini sürdürecekleri Ankara'ya gitmek üzere Diyarbakır'dan ayrıldı.

Terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttikleri çocuklarına yeniden kavuşabilmek umuduyla Diyarbakır'da bir süredir oturma eylemi yapan aileler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM'de bazı siyasilerle görüşerek destek istemek için eylemlerini bir süre Ankara'da sürdürme kararı aldı.

Ellerinde, "Yaşı kaç olursa olsun evlatlarımızı istiyoruz" yazılı pankartla eylem yaptıkları Dağkapı Meydanı'nda toplanan aileler, otobüse bindi.

Evlatlarını yeniden bağrına basacakları umuduyla otobüse binen bazı annelerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Annelerden bazıları çocuklarından geriye kalan giysileri koklayıp gözyaşı dökerken, bazıları ise Yasin-i Şerif okuyarak dua etti.

"Eylemi kitleselleştirmek için Ankara'ya taşıyoruz"

Aileler adına açıklama yapan terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttiği kardeşi Fatih Eren (19) için oturma eylemine katılan Erhan Eren, oturma eylemlerine bir süre Ankara'da devam edeceklerini ifade ederek, amaçlarının destek istemek olduğunu söyledi.

Ailelerin yaklaşık 40 gündür Diyarbakır'da oturma eylemi yaptığını hatırlatan Eren, "Aileler artık siyasetin ve çözümün merkezi Ankara'ya gitme kararı aldı. 15-16 yaşındaki çocuklar bırakılmaya başlandı. Fakat 16 yaşın üzerindeki çocuklar ne olacak? Aileler Ankara'da yaşı ne olursa olsun tüm çocuk ve gençlerin bırakılması konusunda yasal zemin oluşturulmasını talep edecek. Çünkü annelerin gözünde onlar her zaman çocuktur. Eylemi kitleselleştirmek için eylemi Diyarbakır'dan Ankara'ya taşıyoruz" diye konuştu.

Bitlis'in Hizan ilçesinden dağa götürüldüğünü belirttiği lise 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki oğlu Vedat Aydın için Diyarbakır'a gelerek oturma eylemine destek veren Leman Aydın, AA muhabirine, gözyaşları içinde 4 Nisan'da dağa götürülen oğlundan bir daha haber alamadığını söyledi.

"Ankara'ya büyük ümitlerle gidiyoruz"

"30 gündür Diyarbakır'dayım. Daha önce oğluma kavuşmak için Hizan'da eylem yapıyordum. Orada bir sonuç alamadım, Diyarbakır'da da. İnşallah oğluma kavuşmak için hayırlı bir gelişme Ankara'da olur" diyen Aydın, sevinç ve hüznü bir arada yaşadığını söyledi.

"Sayın Başbakanımızın yanına gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız, bakanlar ve milletvekillerimizle görüşüp çocuklarımızı herkesten isteyeceğiz" diyen Aydın, çocuklarına kavuşabilmek için herkesten destek beklediklerini kaydetti.

Gaziantep'ten kandırılarak dağa götürüldüklerini belirttiği kızları Hayriye ve Perihan için oturma eylemine katılan Bedriye Gözlügöl ise iki kızından 40 gündür haber alamadığını söyledi.

Gözlügöl, "Ankara'ya büyük ümitlerle Başbakanımızla görüşmeye gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aileleri taşıyan otobüs daha sonra Ankara'ya hareket etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...