Putin ile Obama Ukrayna'yı görüştü

/ Kaynak: AA
Putin ile Obama Ukrayna'yı görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Obama ile Ukrayna hakkında görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, ABD Başkanı Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'da çatışan taraflar arasında doğrudan görüşmeler yapılmasını istediği bildirildi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Putin, görüşmede Ukrayna'nın doğusundaki durumu normalleştirmek için "çatışmaları etkili bir şekilde durdurmanın ve ihtilaflı taraflar arasında doğrudan görüşmeler başlatılmasının gerektiğinin" altını çizdi.

Yaptığı açıklamalarda Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun ülkenin doğusunda ilan ettiği ateşkesi memnuniyetle karşıladığını belirten Putin, ancak bunun, Ukrayna hükümetinin, kendi bölgelerinin bağımsızlığını ilan ettikten sonra 2 aydan beri hükümet güçleriyle çatışan asilerle görüşme masasına oturması durumunda uygulanabileceğini savunuyor.

Ateşkes 31 kez ihlal edildi

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanlığı sitesinden yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonla görüştü.

Ülkesinin doğusundaki gelişmelere yönelik bilgi veren Poroşenko, ilan edilen ateşkese rağmen Rus yanlısı ayrılıkçıların silah bırakmadığını, ordunun kontrolündeki bölgelere saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

"Son 24 saat içinde, teröristler Ukraynalı askerlerin bulunduğu bölgeleri 9 kez bombaladı. Militanlar ateşkesi 31 defa ihlal etti" ifadesini kullanan Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ateşkes koşullarını kabul etmeyen ayrılıkçıların liderlerinin yaşananlarda sorumluluğunun bulunduğunu bildirdi.

Üçlü temas grubunun çalışmalarının da ele alındığı görüşmede Merkel ise barış planına desteğini dile getirdi. Görüşmede Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Kiev'e yapacağı ziyaret de gündeme geldi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...