Erdoğan, Odalar'a 'aday'ı sordu

Erdoğan, Odalar'a 'aday'ı sordu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi istişarelerine devam ediyor.

Geçen hafta iş dünyasıyla bir araya gelen Erdoğan, dün de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nda (TESK) Karma İstişare Kurulu Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık etti. Başbakan, TESK, TOBB, Hak-İş, Ziraat Odaları, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen ve Türk-İş'e görüşlerini sordu. 2 saat 10 dakika süren toplantının ardından açıklama yapan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Bizim için istikrarın korunması öncelikli mesele" dedi.
BİDEN VE CAMERON İLE IRAK'I GÖRÜŞTÜ
Diğer yandan Erdoğan, IŞİD krizinin ardından 3. defa ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonla görüştü. Irak'ın mezhep temelli bir çatışma ortamına sürüklenmesinden kaygılandıklarını belirten Erdoğan ve Biden, ülkenin toprak bütünlüğünün ve siyasal birliğinin korunması, terörle mücadelede başarı sağlanması için acilen bir mutabakat hükümeti kurulması gerektiğine dikkati çekti. Kurulacak milli mutabakat hükümetinin, Sünni halk kitlelerine yeniden siyasi temsil imkanı sağlaması da dahil olmak üzere, tüm Irak vatandaşlarını kucaklaması gerektiği vurgulandı. Görüşmede, alıkonulan Türk vatandaşlarının salimen yurda dönmelerinin sağlanması konusu da ele alındı. Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron ile yaptığı telefon görüşmesinde de yine Irak'ta yaşananları değerlendirdi. İsmail Sonsuz / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...