Balyoz davasında hesaplaşma

Balyoz davasında hesaplaşma

GÜNDEM Haberleri

Balyoz'un 1 numaralı sanığı Çetin Doğan, eski özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini HSYK'ya şikâyet etti.

Ankara dün çok yoğun bir gün yaşadı. 237 kişiyle birlikte yeniden yargılama kararı verilen emekli orgeneral Çetin Doğan, Balyoz davasını karara bağlayan eski özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini (Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Murat Üründü, Aytekin Özanlı), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet etti. Doğan, Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararını gerekçe gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili böcek soruşturmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 zanlının avukatı, emniyet görevlileri ve savcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin ise, 5 kişinin bırakılmasına itiraz etti. Çetin, şüpheliler Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta'nın tutuklanma şartlarının bulunduğunu savundu. Başbakan Erdoğan, mahkemenin kararına tepki göstermişti. Yargı cephesinde bir başka gelişme de CHP kanadından geldi. Afyonkarahisar milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün nisan ayında onayladığı MİT Kanunu'nda bazı maddelerin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesinde dava açtı. İzmir'deki devam eden 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında ise, tutuklu sanık ve avukatlarının savunmalarına geçildi. Mahkemeye gönderilen TÜBİTAK'ın "Dijital Adli Analiz" raporunda, sanıklardan ele geçirildiği iddia edilen dijital verilerle ilgili "bir uyumsuzluğa rastlanılmadığı" yönünde görüş bildirildi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...