Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğrenciler zoru seçti

Öğrenciler zoru seçti

EĞİTİM Haberleri

Yeni eğitim sistemiyle birlikte seçmeli ders hakkına sahip olan öğrencilerin tercihi bu yıl da 'Matematik Uygulamaları' dersi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrencilerin alacakları seçmeli ders tercihini 1-13 Haziran tarihleri arasında belirlendi. nbsp;Buna göre, matematik karnesi oldukça zayıf olan Türkiye'de ortaokul öğrencilerinin 573 bini "Matematik Uygulamaları" dersini tercih etti. 419 bin öğrencinin ikinci tercihi "İngilizce" olurken, üçüncü sırada ise 362 bin öğrenciyle Spor ve Fiziki Etkinlikler dersi yer aldı. Yeni eğitim sistemiyle birlikte eğitim öğretim hayatına giren "Kur'an-ı Kerim" ve "Hazreti Muhammed'in Hayatı" dersleri de öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Kur'an-ı Kerim dersini 311 bin öğrenci tercih ederken, "Hazreti Muhammed'in Hayatı" dersini de 180 bin öğrenci seçti. Temel Dini Bilgiler dersini seçen öğrencilerin sayısı da 100 bin olarak gerçekleşti. nbsp;2012-2013 eğitim öğretim döneminde okullarda seçmeli olarak verilmeye başlayan Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında en çok Kürtçe (Kurmançi-Zazaki) yer aldı. nbsp;Gökhan Kaya / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...