Okullarda CİPS'e vize yok

Okullarda CİPS'e vize yok

YAŞAM Haberleri

Kantinlerde yasaklanan cipslerin tekrar satılması için açılan davaya mahkeme 'devam' dedi

Obezite ile mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle okul kantinlerinde satışı yasaklanan ürünler arasında yer alan 'cipsler' mahkemelik oldu. Ünlü bir cips markası ürünlerinin mısır çerezi kategorisinde yer aldığını, okullarda yapılan kısıtlamalarda ürünleriyle ilgili bilimsel bir değerlendirme bulunmadığını ve hukuk kurallarının keyfi uygulandığını, hukuki istikrar ve belirliliğinin yok edildiğini gerekçe göstererek mahkemeye başvurdu. nbsp;Ankara 7. İdare Mahkemesi ise birçok kamu kurumunun destek verdiği bu uygulamaya 'devam' dedi.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından mahkemede yapılan savunmada obezitenin önlenmesine yönelik bilimsel ve politik kararlığının oluşturulması için Dünya Sağlık Örgütü'nün önerilerinin ve bütün dünya iyi ülke uygulamalarının takip edilerek çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Bakanlık, Başbakanlığın ve MEB'in obezite ile mücadele kapsamında yayımladığı genelgelere de atıfta bulunarak bu genelgelerde cipslerin yasaklanan ürünler arasında sayıldığını, mısır çerezlerinin de aynı kapsamda yani yasaklanan ürünler arasında yer alması gerektiğinin ifade edildiğini kaydetti. nbsp;Bu kapsamda Ankara 7. İdare Mahkemesi, açılan davanın reddine karar verirken, 236 lira olan yargılama giderlerinin ve Bin 500 Lira avukatlık ücretlerinin cips firması tarafından ödenmesine hükmetti. nbsp;
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...