ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Erbil'e geldi

/ Kaynak: AA
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Erbil'e geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta IŞİD militanlarının birçok kenti ele geçirmesi sonrası ülkeye gelen Kerry, Bağdat ziyaretinin ardından bugün Erbil'e geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Bağdat temaslarının ardından Erbil'e geldi.Kerry'i, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin ve Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa karşıladı.Kerry, IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya gelecek. Ayrıca Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa, Kürdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih ve Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani'nin de görüşmede hazır bulunması bekleniyor.
Mesut Barzani ile Kerry, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), saldırılarından sonra ülkedeki son durumu görüşecek.John Kerry, Bağdat'ta, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Irak'ta terörle mücadeleye destek verdiğini belirtmişti. ABD'nin Irak'ı desteklemek için birçok seçeneği Iraklı yetkililere sunduğunu ifade eden Kerry, bunun için Iraklıların en kısa sürede hükümeti kurmaları gerektiğini kendilerine bildirdiğini ve Maliki'nin, hükümetin öngörülen süre içinde kurulacağını kendisine ilettiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...