Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şike davası sil baştan

Şike davası sil baştan

SPOR Haberleri

Mahkemenin, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında infazı erteleme kararı Fenerbahçe camiasında sevinçle karşılandı.

Yaklaşık 3 yıllık bekleyişin ardından, yani tam bin 86 gün sonra Fenerbahçe'ye mahkemeden güzel bir haber geldi. 3 Temmuz 2011'de başlayan şike operasyonu nedeniyle başkanı Aziz Yıldırım dahil olmak üzere bir çok yönetici hapis yatan, Avrupa kupalarından dışlanan, CAS tarafından da cezaya mahkum edilen Fenerbahçe camiasına dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden her şeyi ters yüz edecek müjdeli karar çıktı. Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar hakkındaki "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebi kabul edildi.
CEZAEVİ YOLU KAPANDI
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "sanıklara kumpas kurulduğuna ilişkin iddialar sebebiyle yargılamanın yenilenmesi" taleplerini oy birliğiyle reddederken, 6526 sayılı yasayla CMK'da yapılan değişikliklerin CMK 311/1-E maddesi kapsamında ise yeniden yargılanmalarına oy birliğiyle karar veren mahkeme, infazların geri bırakılmasına da oy çokluğuyla karar verdi. Mahkeme kararına göre, Aziz Yıldırım ile beraber İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl yeniden yargılanacak.
HENÜZ BİR ŞEY BİTMEDİ
Mahkemenin bu kararıyla birlikte Aziz Yıldırım başta olmak üzere şike davası mağdurları kanun önünde aklanma fırsatı yakalayacak. Adı üstünde yeniden yargılama sürecinde sanıkların beraat etme ihtimali olduğu gibi ceza almaları da mümkün. Bu arada mahkemenin kararına savcılığın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu ile Trabzonspor, Altay ve Bucaspor'un itiraz hakkı bulunuyor.
YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama kararını mutluluk ve saygıyla karşıladığını belirten Aziz Yıldırım, kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Yıldırım, "Başta yürekli, vicdanlı hakim ve savcılarımız olmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'a, muhalefet liderleri ve milletvekillerine, bana destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.


nbsp;Şike davası sil baştan


O MADDE NE DİYOR?
Ceza Muhakemesi Kanununun, "Yargılamanın Yenilenmesi Hükümlü lehine yargılamanın yenilenmesi nedenleri" konulu nbsp;311/-E maddesi şöyle;
MADDE 311.- (1)
e) Yeni olaylar veya yeni deliller ortaya konulup da bunlar yalnız başına veya önceden sunulan delillerle birlikte göz önüne alındıklarında sanığın beraatini veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkum edilmesini gerektirecek nitelikte olursa.



UEFA'yı uyarmıştık
F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Türk adaletine ve yargısına teşekkür etmeleri gerektiğini söyledi. Uslu, "UEFA ile birkaç kere görüştük. Bize dosyanın kapandığını söyledikleri zaman ilave bir ceza olmayacağını anlattık. 'Mahkemeye gideceğiz' diyerek izah ettik. 'Biz bir şey yapamayız' dediler. Polis raporlarını gerekçe gösterdiler. Biz de o polislerin görevden alındığını söyledik. 'Yeniden yargılanma olursa ne olur?' dedik, şaşkınlık içinde bakmışlardı" ifadelerini kullandı.
Ortalık karışabilir
F.Bahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, yeniden yargılama kararını ilginç şekilde değerlendirdi. Kiğılı, "Bu kolay bir iş değil. 3 yıldır üzerimizdeki bu yük yavaş yavaş kalkacak. Yeni deliller çıkacak. Savcı da mütaalasında bundan bahsetmişti. nbsp;O günlerde istenilmeyen, gelmesi gereken kişiler kabul edilmemişti. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Ortalık çok karışabilir onu da söyleyeyim" açıklamalarında bulundu.
Artık delil kalmadı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar karar sonrasında telefon dinlemelerinin delil olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Bayraktar, "3 Temmuz'da başlayan süreçte esas deliller telefon konuşmalarıydı. Telefon konuşmalarını İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi şu an delil olarak kabul etmediğinde, onları dosyadan çıkartırsanız geriye bir şey kalmıyor. Fenerbahçe davasında geçerli delilin olmadığını, tek bir delilin bulunmadığını mahkeme ileride tespit edecek" açıklamasında bulundu.
Hiç şaşırmadım!
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kararın kendisini şaşırtmadığını söyledi. Hacıosmanoğlu, "Mahkeme başkanının Fenerbahçeli olduğunu söylüyorduk, sonucun da böyle olması normal. 7 gün içinde itiraz edeceğiz. Mahkeme başkanının rengi belliydi kararı da rengine göre verdi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şimdiye kadar vermiş olduğu bu tür mahkumiyetlerin hepsine müracaat ettiklerinde yeniden yargılama vermek zorunda kalacak" dedi.
Avrupa hamlesi
Fenerbahçe, mahkemeden çıkan yeniden yargılama kararının ardından UEFA'dan dosyanın iadesini isteyecek. Fenerbahçeli yöneticileri ilgilendiren ve sarı-lacivertlilerin UEFA'dan ceza almasına neden olan davanın yeniden görülmesi istenecek. UEFA'ya tazminat davası da açacak olan Fenerbahçe, yeniden yargılama kararını İsviçre Federal Mahkemesi'ne de taşıyarak Avrupa bileti için hamle yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...