Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koç Holding'ten dev satış

/ Kaynak: İHA
Koç Holding'ten dev satış

Ekonomi Haberleri  / İHA

Koç Holding'in gıda şirketi Tat Gıda, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş'yi satıyor.

Koç Holding, Maret'ten sonra, diğer bir gıda şirketi olan Tat Gıda'ya bağlı Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş'yi de satıyor. Tat Gıda, TATGD Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58,15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladığını duyurdu. nbsp;
KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) şu açıklama yapıldı: "Şirketimizin 23 Haziran 2014 tarihli yönetim kurulu kararı çerçevesinde, bağlı ortaklığımız Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş.'nde ("Harranova") sahip olduğumuz %58,15 oranındaki hisselerin tamamının, halihazırda Harranova sermayesinde %10 paya sahip, merkezi Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Eyaleti'nde bulunan The Morning Star Company'e ("Morningstar") satışı konusunda bir hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmede yer alan önemli hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır:
- Harranova'da %16,47 oranında pay sahibi olan Koç Holding A.Ş. ile %15,38 oranında pay sahibi olan diğer Koç Topluluğu şirketleri de sözleşmeye taraf olup, aynı koşullarda hisselerini devredeceklerdir.


- Hisse devri, Rekabet Kurulu'nun onayını ve Harranova'da yapılacak sermaye azaltımını takiben gerçekleştirilecektir.


- "Harranova" markası Tat Gıda adına tescil edilecektir.


- Satışa konu toplam %90 oranındaki Harranova hissesinin baz fiyatı 6.280.000 TL olup, kapanıştan en az 3 iş günü önce hesaplanacak mevcut nakit ve nakit benzerleri ile kamu alacakları dikkate alınarak yapılacak düzeltmeye tabi tutulacaktır. Düzeltilen fiyat üzerinden hesaplanacak satış bedeli kapanışta peşin olarak tahsil edilecektir.


Yukarıda açıklanan önkoşullar sonrasında hisse senetlerinin devri gerçekleştirilecek olup, Harranova yönetim kurulu tarafından, sermayesinin 32.000.000,-TL'lık kısmı nakit, 60.000.000,-TL'lık kısmı Geçmiş Yıllar Zararlarına mahsup edilmek suretiyle 92.000.000.- TL azaltılarak 115.000.000.- TL'den 23.000.000.- TL'ye indirilmesine ilişkin esas sözleşme değişikliğinin görüşülmesi için 11 Temmuz 2014 tarihinde genel kurul toplantısı yapılmasına karar verilmiştir."




Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...