HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

El-Azim semti "mayın tarlasına" dönüştü

Kaynak: AA
El-Azim semti "mayın tarlasına" dönüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

IŞİD terör örgütünün elinden alınan Diyala vilayetine bağlı Bakuba kırsalındaki El-Azim semti, adeta "mayın tarlasına" dönüştü.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre; bir süredir IŞİD'in elinde olan, ancak dün yapılan operasyonla güvenlik güçlerinin kontrol altına aldığı El-Azim'de, IŞİD evlere bomba, sokaklara mayınlar yerleştirdi.

El Azim semtinde 25 binden fazla kişi, Kerkük ve kuzeydeki diğer şehirlere göç etmek zorunda kaldı.

Evlere ve sokaklara yerleştirilen patlayıcılar nedeniyle güvenlik güçleri, devriye gezerken temkinli davranıyor.

Öte yandan Bakuba'nın kuzey kesimindeki Şagrag köyünde güvenlik güçleri IŞİD militanlarının saklandığı sanılan bir eve baskın yaptı. Baskın sırasında meydana gelen patlama nedeniyle güvenlik güçlerinden bir kişi hayatını kaybetti.

Diyala'ya bağlı Es-Sağdiyye ilçesinde ise emniyet müdürü Ahmed Ez-Zerkuşi, yaptığı basın açıklamasında, ilçede kendilerine Ahrar es-Sağdiyye adı veren bir grubun, IŞİD'i tehdit ederek bölgeden çekilmesini söylediğini belirtti.

Zerkuşi, "Peşmerge, şu ana kadar Sağdiyye'ye girmedi, girmeleri ve bölgeyi IŞİD'den tamamen temizlemeleri için görüşmeler devam ediyor. İlçe sakinlerinin çoğu göç etmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...