Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşti

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Köşk seçiminde Başbakan Erdoğan'ın adaylığı kesinleşti. Merakla beklenen açıklamayı, AK Parti Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin yapacak.

AK Parti, önceki gün 7 saatlik Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimi için nihai kararını verdi. Toplantıdan sürpriz çıkmadı, "Ters köşe yapabiliriz" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda görüş birliğine varıldı. AK Parti, MYK'da Köşk adayı kesinleşti, imzaların toplanmasına başlandı. Erdoğan'ın ismini yakın yol arkadaşlarından Şahin ilan edecek nbsp;AK Parti, merakla beklenen açıklamayı ise 'gövde gösterisi'yle yapacak. Toplantıda alınan karar doğrultusunda 1 Temmuz Salı günü ATO Kongre Merkezi'nde geniş katılımlı bir toplantı düzenlenecek. Parti kurucuları, il-ilçe başkanları, belediye başkanları, eski ve yeni milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra yazılı ve görsel basının temsilcileri, köşe yazarları da etkinliğe davet edildi. 7 yıl önce partinin adayını "Kardeşim Abdullah Gül" diyerek açıklayan Erdoğan'ın ismini ise, kendisinden sonra partide ikinci adam konumunda olan Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin ilan edecek. Ardından Erdoğan kürsüye gelerek bir konuşma yapacak.

İMZALAR TOPLANIYOR

ATO'daki toplantının ardından Erdoğan'ın adaylık başvurusu TBMM Başkanlığı'na yapılacak. AK Parti grubu bunun için dünden itibaren milletvekillerinden imza toplamaya başladı. AK Partili 313 milletvekilinin imzası ve Erdoğan'ın adaylığı kabul ettiğine dair yazılı belge ile birlikte adaylık başvurusu 1 Temmuz günü Meclis Başkanlığı'na iletilecek.

'BAŞBAKAN' KONUŞULMAYACAK
MYK toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos'a kadar 'Yeni başbakan' konusunda görüş belirtilmemesi de kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan kurmaylarına, bu konunun kamuoyu önünde, hatta parti içinde dahi konuşulmaması talimatını verdi. Erdoğan, "3 Temmuz'dan itibaren tek hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Seçim bitene kadar başbakanlık veya genel başkanlık konusu konuşulmasın" uyarısında bulundu.

ERDOĞAN'IN OYU YÜZDE 53
Bu arada, MYK toplantısında son kamuoyu yoklaması da masaya yatırıldı. Ankette, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda ilk turda yüzde 53'le cumhurbaşkanı seçileceği öngörüsü yer aldı. Aynı yoklamaya göre bugün bir seçim olsa AK Parti'nin oy oranının ise yüzde 48-50 bandında. nbsp;

'ÇATI' PAZAR GÜNÜ KURULUYOR
Öte yandan CHP ve MHP ortak cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini pazar günü TBMM Başkanlığı'na bildirecek. HDP ise, kongrenin ardından yeni oluşan Parti Meclisi'nin ilk toplantısında adaylık için adı geçenlerle ilgili son değerlendirmesinde karar verip ismi açıklayacak.
Yücel KAYAOĞLU - ANKARA (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...