'Çözüm'e yasal teminat

'Çözüm'e yasal teminat

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, çözüm sürecini yasal çerçeveye kavuşturan ve dağdan inenlerin rehabilitasyonunu ihtiva eden düzenlemeyi çıkarıyor.

Çözüm sürecinin en önemli safhalarından biri olan, 'sürecin yasal teminata kavuşturulmasına' yönelik düzenleme Meclis tatile girmeden yapılacak. AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK toplantısında çözüm sürecinin geldiği aşama masaya yatırıldı. Bu kapsamda, Meclis tatile girmeden sürecin yasal alt yapısının oluşturulmasını öngören 7 maddelik düzenlemenin yapılması kararı alındı. Tasarı ile İmralı ve Kandil görüşmelerini yürüten heyetlere yasal güvence getirilecek. Bu görüşmeleri yürüten heyetlerin ileride herhangi bir suçlama ile karşılaşmaları için bu düzenlemenin yapılması gerektiği uzun süredir tartışılıyordu.

DAĞDAN İNENE REHABİLİTASYON

Çözüm sürecine ilişkin yasa teklifinde, dağdan inenlerin rehabilitasyonuna ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Buna göre, teklifte suça karışmamış PKK'lıların topluma kazandırılması, rehabilitasyonları ve eğitimlerini tamamlamalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınacağı vurgulanıyor. Bu tedbirlerin neler olacağı ise daha sonra çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.
MYK toplantısında, Meclis gündemine ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. Buna göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin düzenlemenin de Meclis tatile girmeden yasalaştırılması talimatını verdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da söz konusu hazırlıkla ilgili olarak, "Biz o çalışmayı şu anda tamamladık ve bakanlarımızın imzasına açıldı. Son Bakanlar Kurulu'nda da sunumunu yaptım, karar verildi ve önümüzdeki 1-2 gün içinde onu Meclis'e tasarı olarak sevk edeceğiz" dedi.
Yücel KAYAOĞLU - ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...