Erdoğan: Bahçeli, MHP'yi solun maymunu yaptı

Erdoğan: Bahçeli, MHP'yi solun maymunu yaptı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan genişletilmiş il başkanları toplantısında muhalefete yüklendi.

Başbakan Erdoğan genişletilmiş il başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan muhalefeti yaptıkları poltika nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Özellikle MHP lideri Bahçeli'ye "Yılların MHP'sini aldın CHP'nin kuklası yaptın, sol örgütlerin maymunu yaptın. Pensilvanya'nın oyuncağı yaptın." diyerek yüklendi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

Önümüzdeki ramazan ayı müslümanlar için zor geçecek. Mynammar'daki durum. Rabbim isterse sular büklüm büklüm bürülür diyor ya şair. Allah isterse her eşy olur. Mazlum kardeşlerimiz için daha fazla dua edeceğiz. Dua ederken elimizden gelen yardımı da yapacağız.

"BİZLER HEP MAZLUMUN YANINDA OLACAĞIZ"

Biz 1071'den beri bu topraklardayız. Şimdiye kadar hep mazlumun yanında olduk. 77 milyonun şunu bilmesini isterim biz farklı bir ülkeyiz. En köklü devlet tecrübesine sahip bir ülkeyiz.

İdaremiz altındaki tüm ülkelerde barış ve huzuru tesis ettik. Ortadoğu'daki çatışmaların ülkemize sirayet etmesine izin vermeyiz.

FİLİSTİN DAVASINI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Ülkemizin kendi gündemi var. Türkiye gıptayla bakılan ülke olmaya devam edecek. Kendi topraklarımızı korumak adına haksızlıklar olurken susmayacağız.

Filistin davasına bigane kalamayız. Mısır'ı görmezden gelemeyiz. Suriye'de hiçbir şey olmamış gibi davranamayız.

Irak'ta kardeş kardeşi öldürürken seyirci kalamayız. Türkmen kardeşlerimiz tehdit edilirken eli kolu bağlı duramaz.

TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Irak'taki türkmen kardeşlerimiz için ne gerekiyorsa yapılıyor. İlgili kurumlarımızı harekete geçirdik. Irak Türkmen cephesiyle uzun bir toplantı gerçekleştirdik.

AFAD başlatılan insani yardımlar çerçevesinde tüm yardımlar kardeşlerimizin eline ulaşıyor.

Musul'da alı konan vatandaşlarımız ve Türkmen kardeşlerimiz için tüm görüşmelerimizi yapıyor yapacağız.

CHP VE MHP VATANDAŞLARIMIZI TEHLİKEYE ATIYOR

Her türlü seçeneği masaya yatırmış durumdayız. 80 vatandaşımız ve Türkmen kardeşlerimizin hayatını tehlikeye atmamak için elimizden geleni yapıyoruz.

CHP ve MHP oradaki kardeşlerimizin can güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Son derece sorumsuz bir tavır içerisindeler.

CHP, MHP ve yandaş medyası bizim IŞİD'e karşı kışkırtıcı konuşma yapmamızı istiyorlar. Bunlar acaba neden böyle istiyorlar. Yangının üzerine körükle gitmemizi istiyorlar.

İşte bunlar kanlı ve alçakça bir siyasettir. 80 vatandaşımıza bir şey olsun da hükümete bir şey diyelim diyorlar.

MHP SOL ÖRGÜTLERİN MAYMUNU OLDU

Devlet Bahçeli aldı MHP'yi Pensilvanya'nın, CHP'nin marjinal sol örgütlerin maymunu oldu. nbsp;Kılıçdaroğlu da CHP'yi ne hale getirdi.

CHP'nin genel müdürü çıkmış Anayasa Mahkemesi'ni övüyor. Silivri'de sövmediğin kalmıştı. MHP lideri de 12 Eylül'den ceza aldı diye övüyor.

REFERANDUMA KARŞI ÇIKTILAR ŞİMDİ İSE...

Siz değil miyidiniz? Referranduma karşı çıkan. Meclis'te bize hakaret ettiler, dışarı çıktılar. 12 Eylül referandumunda bize karşı çıktılar. Şimdi olumlu neticelerini alıyorlar.

Bunlar da yüz yok. Balyıoz ve Ergenekon davalarında Pensilvanya'ya demediklerini bırakmadılar Şimdiki duruma bakın.

30 mart'ta bunlara millet gidin dedi. Ama bunlar hala oturuyor. Bahçeli her hafta kürsüye çıkıyor ve ağzına geleni söylüyor. Sen önce tabanına başarısızlığını anlat.

Yılların MHP'sini aldın CHP'nin kuklası yaptın, sol örgütlerin maymunu yaptın. Pensilvanya'nın oyuncağı yaptın.

EY BAHÇELİ SEN BİZİ KENDİN Mİ SANDIN?

Çıkmış bizi Pınarhisar'la tehdit ediyor. Sen bizi kendin gibi şantaja boyun eğecek mi sandın?

Biz Pınarhisar'a neden gittik? Okuduğumuz bir şiir yüzünden. Şimdi bizi başka bir yerde misafir ederler. Hak bildiğimiz yol olsun.

Sana bu millet 5 yıl görev verdi. 3.5 yıl sonra kaçtın. Sen Kocaeli depreminde ne yaptın?

Bankaların içleri boşaltıldı. Yoksulluk almış başını gidiyor. Petrol alamaz hale gelmiştik. Biz böyle bir Türkiye teslim aldık. Çiftçimizi ve esnafımızı sömürüyordunuz.

Hamdolsun biz o Türkiye'yi şimdi ne hale getirdik. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın başı dik şekilde yürüdüğünü gördük.

Ey Bahçeli senin ölüm tehditlerine boyun eğmeyiz pabuç bırakmayız. Bizim için ölüm mukadderdir. Ölüm bu yolda da olabilir. Trafik kazasında da olabilir. Ayağımız taşa takılır olur. Mesele ölümü korkutmaktır. Biz bunun için burdayız.

10 AĞUSTOS'TA BİR KEZ DAHA YENİLECEKLER

2000 yılında Devlet Bahçeli başbakan yardımcısıydı. MHP'ye cumhurbaşkanı adayı dayattılar. MHP'den aday çıktı. Kendi arkadaşlarını dövdüler. Bunlar da ne ararsan var. MHP o zaman DSP'nin, ANAP'ın oyuncağıydı. Şimdi de CHP'nin oyuncağı.

MHP tabanı irademizi yok saydın diyecek ve kendi iradesini ortaya koyacaktır. 10 Ağustos'ta bir kez daha yenilecekler. İzzetleriyle değil alınlarındaki lekeyle.

Millet bu ülkede omurgalı siyaset istiyor. CHP'nin MHP'nin düştüğü çukura baktığımızda daha çok sorumluluk sahibi olduğumuzu görüyoruz.

MUHALEFET ZAVALLI

Muhalefetin bu zavallı haline baktıkça rehavete kapılmayıp saflarımızı daha da sıklaştıracağız.

Bu ülkede yıllar boyunca siyaseti ikbal kapısı görenler oldu. 1-2 sene hükümette kalıp millete büyük dert yükleyip gittiler.

Biz gelene kadar iktidarların ömrü 16 ay. Bu ülkede istikrar olur mu? Hiçbir küresel yatırımcı bu ülkede yatırım yapmaz.

Yoksulluk varmış yolsuzluk varmış bu ülkeye yatırımcı gelir mi? Sadece kendilerini ve çevrelerini düşündüler. mafya, çeteler iş başında.

MAKAM MEVKİ PEŞİNDE OLMADIK

Onlar kabine kudular hükümet yıktılar. Biz bu kısır döngüyü kırmak için bu yola çıktık.

Ne şahsım ne arkadaşlarım mevki makam peşinde olmadık. Genel başkanlık koltuğu bizim için atşeten gömlek olmuştur.

12 yılda ne ben ne arkdaşlarım makmalarımızın zevkini sürme gibi bir anlayışın içinde olmadık.

Övünerek söylüyorum. Bizim ihracatcımızın dünyada gitmediği ülke olduk. En zor zamanlarda bir yer tıkanırken Allah başka bir kapı açtı.

EVLERİMİZİN YOLUNU UNUTTUK

Bakanlarımız işadamlarını yanına alarak olmadığımız ülkelere gittiler.

12 yılımız böyle devam etti ve böyle devam edecek. Milletimizin derdini dinleyip derman olmaya çalıştık. Hepsine derman olabildik mi? Hayır. Birçoğumuz evlerinini yolunu unuttuk.

Kendi canımızdan bile geçtik. Şu an hasta yatağında yatan arkadaşlarımız var. Ne dedik bu can bu millete bu vatana feda olsun.

12 yıl boyunca millet için, vatan için bayrak için çalıştık. Bizler aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz.

CHP'nin genel müdürü kendisine zarar veriyor. MHP ve HDP'de böyle.

BİZ YANLIŞ YAPARSAK DAVA ZARAR GÖRÜR

Biz yanlış yaparsak sadece partimiz değil bundan dava ve Türkiye zarar görür.

Biz bir dava partisiyiz. Selçuklu ile başlayan Osmanlı'yla zirvesine çıkan Cumhuriyetle devam eden bir partiyiz.

Dün orta afrika cumhuriyeti'nin geçiş başbakanı ile görüştük. Şubat'ta seçimleri var. Türkiye ile müşterek ne yaapbiliriz diye bunu konuştuk.

Biz yanlış yaparsak Filistin, Mısır, Afganistan Suriye zarar görür.

Bu teşkilat içinde en küçük beldenin belediye başkanı coğrafyanın izzetini, şerefini üzerinde taşıyor.

Kardeşlerim biz bu coğrafyanın umuduyuz. Şu anda akbabalar pusuya yattı. AK Parti içinde bir nifak çıksın diye beklemekteler. 12 yıl boyunca bekledikleri olmadı. Allah'ın izniyle bundan sonra da olmayacak.

Asırlardır davamızı konuştuk bundan sonra da davamızı konuşacağız. İsimler fanidir dava bakidir.

Alpaslanlar, Fatihler, geldiler geçtiler. Mustafa Kemal, Menderes, Erbakan geldiler geçtiler.

Daha nice isimler gelip geçecek ve Türkiye Cumhuriyet'i ilelebed payidar kalacak.

İçimizden birini Cumhurbaşkanı olacak. İsimleri tartışacak olursak bu davaya zarar vermiş olursunuz.

Bu salondaki her bir kardeşim görev verildiği zaman her görevi yapacak liyakata sahiptir.

Teşkilatımızdaki her arkadaşım dava şuuruyla hareket edecektir. Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun bu kutlu davanın sancağı dalgalanmaya devam edecektir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim için bir imtihandır. 1 senedir büyük bir imtihan içerisindeyiz. Gezi, 17-25 Aralık hamdolsun hepsini geride bıraktık.

İHANET ŞEBEKESİNİ DÜNYAYA ANLATMALISINIZ

Kimlerin ülkenin istiklali için canını feda edeceğini, kimlerin tuzluk olduğunu, kimlerin tarafsız kaldığını gördük. İhaneti onaylayanlar oldu.

Biz safları sık tutacağız. elimize gelen bulgularu gördükçe aman yarabbi. Bunlar devlete nasıl sızdılar. Bunlar nasıl bu ülkeye ihanet ettiler.

Bu ihanet şebekesini sadece Türkiye'de değil dünyada da deşifre etmek gerekir.

AB büyükelçilerine de söyledim. Biz menzile doğru gece gündüz ilerlemeye devam edeceğiz. Dost yolda ve zor zamanda belli olur.

Salı günü Cumhurbaşkanlığı adayımızı açıklayacağız. Adayımızın açıklanmasının ardından tekrardan yollara revan olacağız. Kapı kapı dolaşacağız.

Bu seçimler 2015 seçimlerinin işaret fişeğidir. 9 kişilik sandık görevlilerimiz var.

Pazar günü kendi aralarında toplantı yaptılar. Eksiklerimiz ortaya çıktı. Bunları tamamlayacağız.

Allah'ın izniyle 10 Ağustos seçimlerinin ardından devletle millet buluşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...