Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakanı Davutoğlu Kerry ile görüştü

Bakanı Davutoğlu Kerry ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi.

Kerry, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "Türkiye çok önemli bir ortak. Suriye ve son olarak da Irak'ta yaşananlara baktığımızda birlikte karşı koymamız gereken çok sayıda sorun var" dedi.

Uzun süredir Kıbrıs sorununu görüştüklerini ve görüşmede bu konuyu da ele alacaklarını ifade eden Kerry, önümüzdeki dönemde Kıbrıs'a gideceğini kaydetti. Kerry, "Konuşulacak çok konu var" diye konuştu.

Davutoğlu da Türkiye'ye komşu bölgelerde çok zorlu bir dönemden geçildiğini belirterek, "Stratejik müttefikler olarak daha sık danışmalarda bulunma, birlikte hareket etme zamanı. Tüm alanlardaki işbirliği sürecek" dedi.

Davutoğlu, Kerry'nin yanı sıra Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile de bir araya geldi. Davutoğlu'nun ikili temaslarını Ukraynalı, Hollandalı, İtalyan ve Gürcü mevkidaşlarıyla sürdürmesi öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...