Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp çocuklar böyle aranacak

Kayıp çocuklar böyle aranacak

GÜNDEM Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir sistemi hayata geçiriyor.

Teknolojiden faydalanacak olan polis, kayıp ihbarı geldiği anda ailesinden aldığı eşgalini, varsa fotoğrafını kısa mesajla vatandaşlara aktaracak. Herhangi bir semtte kaybolan çocuk için ailesi karakola başvurduktan sonra alınan eşgal bilgisi Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'na bildirilecek. Daire Başkanlığı da gelen eşgal bilgisini kısa mesaj yoluyla çocuğun kaybolduğu semtteki cep telefonu aboneleriyle paylaşacak. Emniyet, eğer teknolojisi destekliyorsa kayıp çocuğun fotoğrafını da paylaşacak. Kayıp çocuğa belli bir sürede ulaşılamaması durumunda kısa mesaj il genelinde ve duruma göre tüm Türkiye'deki abonelerle de paylaşılacak.
Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde de bir birim oluşturulacak. İşlemler, bu özel ekibin bilgisi altında gerçekleştirilecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'nın yapacağı uygulamanın kısa süre içinde başlaması planlanıyor.
Öte yandan, emniyet yetkilileri çocukları olan ailelerden, onların bir fotoğrafını bulundurmalarını, kısa zamanda DNA'sını belirleyebilmek için saç örneğini saklamları tavsiyesinde de bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...