Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore'den Hollywood'a savaş ilanı

Kuzey Kore'den Hollywood'a savaş ilanı

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore, Kim Jong-Un'a suikastın konu edildiği Hollywood filminin yayınlanmasını "savaş nedeni" sayacağını duyurdu.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikastı konu alan Amerikan yapımı komedi filmi "The Interview"in yasaklanmaması halinde ülkesinin ABD'ye "kararlı ve acımasız" bir şekilde karşılık vereceğini açıkladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansından verilen haberde, Amerikan hükümetinin filmin yayınına engel olmamasının "savaş nedeni" sayılacağı belirtildi.

Açıklamada "Liderimize karşı saldırıyı konu alan pervasız film ahlaksız bir terör hareketi ve savaş ilanıdır" denildi.

14 Ekim'de ABD'de vizyona girmesi planlanan filmde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile özel bir röportaj gerçekleştirecek ABD'li iki gazeteci CIA tarafından Kuzey Kore liderine suikast düzenlemeleri için ikna ediliyor.

Filmin senaristi Seth Rogen, Kuzey Kore hükümetinin filmden rahatsız olduğunu bildiğini belirterek "Sanırım Kim Jong-un filmi izlemeyi planlıyor. Umarım beğenir" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...