Galatasaray'a bir kötü haber daha!

Galatasaray'a bir kötü haber daha!

SPOR Haberleri

İsmi Galatasaray ile anılan İtalyan teknik adam Luciano Spalletti'nin, İtalya milli takımının başına geçebileceği iddia edildi.

Bu yaz Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayarak büyük bir şok yaşayan ve turnuvaya veda eden İtalya'da teknik Cesare Prandelli'nin istifası Galatasaray'ı da vurdu. İtalya'nın D Grubu'nda Uruguay'a yenilerek elenmesinin ardından konuşan ve istifa ettiğini açıklayan Prandell'nin yerine bir çok aday gösterilirken, bu isimler arasında en fazla dikkat çeken isim Galatasaray'ın potansiyel hoca adayları arasında bulunduğu konuşulan Luciano Spalletti oldu.


3 ADAY VAR, EN GÜÇLÜSÜ...
Cesare Prandelli'nin istifasının ardından boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturması muhtemel gözüken 3 teknik direktörün ismi ön plana çıkarken, bu isimler Roberto Mancini, Massimiliano Allegri ve Luciano Spalletti olarak sıralandı. Ancak Spalletti'nin, kariyer ve maddi şartlar baz alındığında bu üç teknik adam arasından bir adım öne çıktığı iddia edildi. Eski teknik patronu Cesare Prandelli'ye yıllık 1.6 milyon avroluk bir ödeyen İtalya Futbol Federasyonu'nun, yeni teknik direktörü için bu rakamı aşmayı planlamadığının belirtildiği haberde, Spalleti'nin daha önceki kulübünden aldığı ücretin altı çizildi.


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başında bulunduğu süre zarfında, sarı kırmızılı ekip ile varolan sözleşmesi kapsamında bonuslar dahil olmak üzere yıllık 7 milyon avro kazanan Roberto Mancini'nin, yıllık 1.6 milyon avro civarında bir rakama sıcak bakmayacağı öne sürülürken, öte yandan Milan'da bir dönem yıllık 2.5 milyon ekonomik bir ücrete çalışan ve şuan boşta olan Massimiliano Allegri'nin ise Milano ekibindeki performansı ve gönderiliş şekli sebebiyle listeden çıkarıldığı kaydedildi.


HEM EKONOMİK HEM KARİYERLİ!
Bahsi geçen üç aday arasında en fazla öne çıkan isim ise hem kariyeri hem de maddi şartları sebebiyle Luciano Spalletti olarak gösterildi. 2005-09 yılları arasında görev yaptığı Roma'da sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çeken teknik adam, 2006 ve 2007 yıllarında Serie A Yılın Teknik Direktörü seçilme başarısı gösterdi. Ayrıca, 2009-14 yılları arasındaki 5 yıllık süre zarfında Rus ekibi Zenit St. Petersburg'da yıllık 5.5 milyon avro karşılığında görev alan teknik adamın, diğer adaylara nazaran maliyeti konusunda uzlaşmaya daha elverişli olmasından dolayı İtalya Milli Takım teknik direktörlüğüne yakın olduğu kaydedildi. Ayrıca aynı haberde, milli takımlarda görev yapan teknik adamların Avrupa'daki kulüplerinin transfer bütçesine kıyasla çok az bir maaş karşılığında çalıştığına da yer verilirken, milli duygularını paranın önünde tutan bir teknik adam ile anlaşılmasının beklendiği ifade edildi. Sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...