TBMM 25 Temmuz'a kadar çalışacak

/ Kaynak: AA
TBMM 25 Temmuz'a kadar çalışacak

Politika Haberleri  / AA

AK Parti'nin, Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmeyerek 25 Temmuz'a kadar çalışmasını öngören grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmeyerek 25 Temmuz'a kadar çalışması kararlaştırıldı. Genel Kurul'da, AK Parti'nin, Ar-Ge Kanun Tasarısı ile bazı uluslararası anlaşmaları gündemin ön sıralarına alan ve Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmeyerek 25 Temmuz'a kadar çalışmasını içeren önerisi görüşüldü.

Öneri üzerine söz alan Grup Başkanvekili Engin Altay, "İktidar bunu hazırlarken Ramazan'ı unuttu herhalde. Bu sene oruç tutmayacaksınız galiba. Bu mübarek aya girerken insan Allah'tan korkar, Meclis personelini düşünür. Ne kadar ayıp ve günah. Muhalefet partisi olarak söylüyorum; biz burada Temmuz ayı boyunca her 5 dakikada bir 185 milletvekilini göreceğiz" dedi.

Altay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Torba Tasarı'daki Soma ve vergi affı ile ilgili düzenlemeleri ayırarak hemen geçirebileceklerini, ancak söz konusu tasarının içinde Anayasa'ya aykırı olan düzenlemelere destek vermeyeceklerini ifade etti.

Engin Altay, dört eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına karar verildiğini, ancak AK Parti Grubu'nun üye bildiriminde bulunmadığı için komisyonun kurulamadığını söyledi. Altay, bunun milli iradeye saygısızlık olduğunu ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise CHP'nin, soruşturma komisyonuna ilişkin İçtüzüğe uygun hareket etmediğini, komisyonun bu nedenle kurulamadığını kaydetti. Elitaş, İçtüzük'te, soruşturma komisyonuna isimleri bildirilen üyelerin, konuyla ilgili olarak daha önce görüşlerini açıklamaması şartı olduğunu anımsattı.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da AK Parti'nin grup önerisine tepki gösterdi. Yılmaz, "Cumhurbaşkanı seçiminde toplumun tüm kesimlerinin oylarını almak için bazı tasarılar getirmeyi planlıyorsunuz. Bunun içinde bebek katiline verdiğiniz sözler de var" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in Musul'u işgaline değinen Yılmaz, "Bu barbar, eli kanlı terör örgütünün büyümesinde zerre kadar dahiliniz varsa, buna el kaldıran milletvekilleri olarak vicdan azabından nasıl kurtulacak?" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Meclis 25 Temmuz'a kadar, salı günleri 15.00-21.00, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...