IŞİD'den Messi'ye ilginç mesaj

IŞİD'den Messi'ye ilginç mesaj

DÜNYA Haberleri

Irak Şam İslam Devleti, Twitter aracılığıyla Arjantinli yıldız Lionel Messi'ye "cihada katıl" çağrısı yaptı.

Irak Şam İslam Devleti adına Twitter aracılığıyla yapılan çağrıda, İran'a attığı gol nedeniyle tebrik edilen Arjantin'in ünlü yıldızı Lionel Messi cihata katılmaya davet edildi.

Brezilya'da devam eden 2014 Dünya Kupası F Grubu'ndaki Arjantin-İran mücadelesinde, 90 dakikanın tamamlanmasının ardından uzatma dakikalarında attığı golle takımının maçı kazanmasını sağlayan Arjantin'in ünlü oyuncusu Lionel Messi çok ilginç bir 'transfer' teklifi aldı. Barcelona ve Arjantin ulusal takımının yıldız oyuncusu Messi'yi, İran'a attığı bu kritik golün ardından tebrik eden Irak Şam İslam Devleti, 'cihata katılma' çağrısı da yaptı.

Suriye'den sonra Irak'ta da devlet otoritesini sarsan kanlı eylemleri ve bazı bölgelerdeki alan hakimiyetiyle gündeme gelen terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yanlısı bir sosyal medya hesabı üzerinden yapılan çağrıda Messi, örgütün mezhepsel nedenlerle 'düşman' olarak gördüğü İran'a gol attığı için tebrik edildi.

'GÜNEY AMERİKA'NIN KRALI' İLAN ETTİLER

Al Arabiya'nın aktardığı habere göre, Arapça yayın yapan Twitter hesabından gönderilen mesajda, "IŞİD, Messi'yi attığı gol için kutluyor. Onu Arjantin'in gollerinin babası ve Güney Amerika'nın kralı ilan ediyor" ifadelerine yer verildi.

IŞİD'in Dünya Kupası'yla ilgili sosyal medya paylaşımları aracılığıyla, batıda bulunan Müslüman gençlere ulaşmaya çalıştığı iddia ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...