Dünya Kupası: Bosna Hersek - İran: 3-1

Dünya Kupası: Bosna Hersek - İran: 3-1

SPOR Haberleri

FIFA 2014 Dünya Kupası F Grubu'nda Bosna Hersek, İran'ı 3-1 mağlup etti. Her iki ülke de Dünya Kupası'na veda etti. İşte maçın özeti ve golleri.

FIFA 2014 Dünya Kupası F Grubu'nda Bosna Hersek, İran'ı 3-1 mağlup etti. Her iki ülke de Dünya Kupası'na veda etti. Bosna Hersek 23. dakikada Dzeko'yla öne geçti. 59. dakikada Pjanic'le skor 2-0'a geldi. 82. dakikada Reza farkı 1'e indirdi. Vrsajevic 83. dakikada skoru 3-1'e getirdi.

Maç bu skorla tamamlanırken Bosna Hersek 3 puanla grup 3., İran ise 1 puanla grup 4. olarak turnuvaya veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR
nbsp; nbsp; nbsp;
90+4' nbsp; nbsp; nbsp; Her iki takım da vasat bir performans çizdi. Oysa seyirciler daha heyecanlı bir oyun bekliyordu. Ev sahibi takım bugün daha iyi bir performans çizdi. Ev sahibi takım topa mümkün olduğunca çok sahip olmaya çalışırken, deplasman takımı defans yaparak rakibin topa sahip olmasına izin verdi.
90+4' nbsp; nbsp; nbsp; Maç az önce sona erdi.
nbsp; nbsp; nbsp;
90+3' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Amir-Hossein Sadeghi (İran) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
90' nbsp; nbsp; nbsp; Normal sürenin sonuna 3 dk. eklenecek.
89' nbsp; nbsp; nbsp; Andranik Teymourian (İran) korneri kullanıyor, ancak defans oyuncularından birisi yerinde reaksiyon gösteriyor ve yükseklere sıçrayarak topu kafa vuruşuyla uzaklaştırıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
89' nbsp; nbsp; nbsp; Karim Ansarifard (İran) uzun bir pas atıyor, ancak bu pas takım arkadaşlarına ulaşacak kadar güçlü olmadığından rakip defans oyuncuları topu kontrol ediyor. İran korner kullanacak.
88' nbsp; nbsp; nbsp; Karim Ansarifard (İran) sarı kart gördü.
nbsp; nbsp; nbsp;
86' nbsp; nbsp; nbsp; Bugünkü maçta toplam biletli seyirci sayısı 48011.
85' nbsp; nbsp; nbsp; Değişiklik yapılıyor. Edin Dzeko (Bosna Hersek) oyundan çıkarken Edin Visca (Bosna Hersek) oyuna giriyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
83' nbsp; nbsp; nbsp; Avdija Vrsajevic (Bosna Hersek) ceza sahası içerisinde kendisini kaleciyle karşı karşıya bırakan pası kontrol ediyor ve yerden yaptığı vuruşla sol direğin içinden topu ağlara gönderiyor!
nbsp; nbsp; nbsp;
82' nbsp; nbsp; nbsp; Reza Ghoochannejhad (İran) takım arkadaşının güzel pasında topla buluşuyor, kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve topu soğukkanlılıkla ağlara gönderiyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
82' nbsp; nbsp; nbsp; Andranik Teymourian (İran) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak top rakip defans tarafından uzaklaştırılıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
82' nbsp; nbsp; nbsp; Reza Ghoochannejhad (İran) tarafından kullanılan köşe vuruşu rakip defans tarafından uzaklaştırıldı. İran korner kullanacak.
nbsp; nbsp; nbsp;
81' nbsp; nbsp; nbsp; Reza Ghoochannejhad (İran) altı pas içerisinden çok uygun bir pozisyondan golü kaçırıyor. Top sağ direğin dibinden dışarı gidiyor. İran korner kullanacak.
79' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncu değişikliği. Sejad Salihovic (Bosna Hersek) sahaya girerken Tino Susic (Bosna Hersek) oyundan çıkıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
79' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Reza Ghoochannejhad (İran) ofsayt tuzağına düşüyor.
77' nbsp; nbsp; nbsp; Oyuncu bu sarı kartı hak etti. Muhamed Besic (Bosna Hersek) tarafından yapılan hareket oldukça sertti ve Carlos Velasco Carballo sarı kartı göstermekte tereddüt etmedi.
nbsp; nbsp; nbsp;
77' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) korner atışını kullanıyor, ancak takım arkadaşlarından birisini bulamıyor. Defans oyuncusu güzel bir reaksiyonla golü engelliyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
77' nbsp; nbsp; nbsp; Avdija Vrsajevic (Bosna Hersek) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Bosna Hersek korner kullanacak.
76' nbsp; nbsp; nbsp; Bosna Hersek topa sahip olarak ritm yakalıyor. Hücum oyuncularının bu harika oyunu defans oyuncularının da atağa katılmalarını sağlıyor.
74' nbsp; nbsp; nbsp; Emir Spahic (Bosna Hersek) gönderdiği güzel pasta topu Vedad Ibisevic (Bosna Hersek) ile buluşturuyor, fakat bu paslaşma bir gol şansı oluşturmaya yetmiyor.
72' nbsp; nbsp; nbsp; Reza Ghoochannejhad (İran) takım arkadaşının akıl dolu kısa pasında topla buluşuyor, ancak ceza sahasında topu kontrol etmek için çok zaman harcıyor ve rakip defans oyuncusu topu oyuncunun ayağından alıyor.
70' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Edin Dzeko (Bosna Hersek) ofsayt tuzağına düşüyor.
69' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Ognjen Vranjes (Bosna Hersek) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
68' nbsp; nbsp; nbsp; Ashkan Dejagah (İran) için maç bitti, taze kan olarak Karim Ansarifard (İran) oyuna giriyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
67' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak gönderdiği top rakip oyuncularda kalıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
67' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) tarafından kullanılan köşe vuruşunda kaleci Alireza Haghighi (İran) araya giriyor. Bosna Hersek korner kullanacak.
nbsp; nbsp; nbsp;
67' nbsp; nbsp; nbsp; Saed Kolasinac (Bosna Hersek) yaptığı isabetsiz son pasla topu rakip defansa kaptırarak önemli bir fırsatı harcıyor. Bosna Hersek korner kullanacak.
66' nbsp; nbsp; nbsp; Bosna Hersek oyuncuları kendi aralarında kısa paslar yapıyorlar.
63' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Khosro Heydari (İran) ofsayt tuzağına düşüyor.
63' nbsp; nbsp; nbsp; İşte oyuncu değişikliği. Yorulan Ehsan Hajsafi (İran) sahayı terk ederken, yerine taze kan Alireza Jahanbakhsh (İran) giriyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
61' nbsp; nbsp; nbsp; Teknik direktör oyuncu değişikliği yapmaya karar veriyor ve Anel Hadzic (Bosna Hersek) çıkarken Ognjen Vranjes (Bosna Hersek) oyunda.
nbsp; nbsp; nbsp;
59' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) ceza sahası içinde Tino Susic (Bosna Hersek) tarafından kendisine gönderilen isabetli pası kontrol ediyor ve sağ alt köşeye yaptığı isabetli vuruşla kaleciyi mağlup ediyor. Skor artık 2:0.
nbsp; nbsp; nbsp;
59' nbsp; nbsp; nbsp; Topla oynama oranları – 64:36.
nbsp; nbsp; nbsp;
58' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Ashkan Dejagah (İran) ofsayt tuzağına düşüyor.
56' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Ashkan Dejagah (İran) ofsayt tuzağına düşüyor.
55' nbsp; nbsp; nbsp; Khosro Heydari (İran) köşe vuruşunu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
55' nbsp; nbsp; nbsp; Jalal Hosseini (İran) ceza sahası içine kaliteli bir orta yapıyor. Ancak rakip defans topa sahip oluyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor. İran korner kullanacak.
54' nbsp; nbsp; nbsp; Muhamed Besic (Bosna Hersek) ceza sahasına bir orta yapıyor ve Edin Dzeko (Bosna Hersek) topu kontrol ediyor. Oyuncu topu düzeltiyor, ancak defans oyuncusu zamanında bir müdahaleyle bulunuyor.
53' nbsp; nbsp; nbsp; Ashkan Dejagah (İran) tarafından top serbest vuruştan ceza alanına gönderiliyor. Ancak, dikkatli defans tarafından top uzaklaştırılıyor.
53' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Tino Susic (Bosna Hersek) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. İran lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
52' nbsp; nbsp; nbsp; Khosro Heydari (İran) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
51' nbsp; nbsp; nbsp; Anel Hadzic (Bosna Hersek) ceza sahası dışından yaptığı pasta takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyon gösteriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
50' nbsp; nbsp; nbsp; Jalal Hosseini (İran) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
49' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) kaleye şutunu gönderiyor, ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve İran şimdi kale vuruşunu kullanacak.
48' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Reza Ghoochannejhad (İran) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
46' nbsp; nbsp; nbsp; Oyun ofsayttan dolayı durdu. Ashkan Dejagah (İran) ofsayta yakalanan oyuncu.
46' nbsp; nbsp; nbsp; İkinci yarı ile birlikte karşılaşma yeniden başladı.
nbsp; nbsp; nbsp;
46' nbsp; nbsp; nbsp; Devre arasında oyuncu değişikliği. Masoud Shojaei (İran) yerine Khosro Heydari (İran) oyuna giriyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
45+4' nbsp; nbsp; nbsp; Şu ana kadar pek heyecanlı pozisyon olmayan bir maç izledik, ancak ikinci yarıda önümüzde daha uzun bir süre var. İlk yarıda ev sahibi takım daha üstündü. Ev sahibi takım oyuncuları çok daha hareketliydi ve vuruşları çok daha isabetliydi. Ev sahibi takım topa mümkün olduğunca fazla sahip olmaya çalışırken; deplasman takımı defansa çekilerek rakibin topu kontrol etmesine izin veriyor.
45+4' nbsp; nbsp; nbsp; Karşılaşmanın ilk yarısı az önce bitti.
nbsp; nbsp; nbsp;
45+3' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Amir-Hossein Sadeghi (İran) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
45+2' nbsp; nbsp; nbsp; Ashkan Dejagah (İran) tarafından top serbest vuruştan ceza alanına gönderiliyor. Ancak, dikkatli defans tarafından top uzaklaştırılıyor.
45+2' nbsp; nbsp; nbsp; Anel Hadzic (Bosna Hersek) sert bir hareket yapıyor. Hakem düdüğünü çalarak serbest vuruşu veriyor. İran lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
45' nbsp; nbsp; nbsp; Normal sürenin sonuna 3 dk. eklenecek.
45' nbsp; nbsp; nbsp; Ashkan Dejagah (İran) kaleden uzakta kazanılan serbest vuruştan orta yapıyor, ancak kaleci topu kontrol ediyor.
45' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Toni Sunjic (Bosna Hersek) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. İran lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
43' nbsp; nbsp; nbsp; Vedad Ibisevic (Bosna Hersek) ceza sahasının dışından sert bir vuruş yapıyor anca top büyük farkla sağdan dışarı çıkıyor. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve İran kale atışını kullanacak olan taraf.
42' nbsp; nbsp; nbsp; Avdija Vrsajevic (Bosna Hersek) isabetli pasta ceza sahası içinde topla buluştu ve anında şutunu gönderdi. Ancak top farklı bir şekilde soldan dışarı gitti. Top kale çizgisinden sahayı terk ediyor ve İran kale atışını kullanacak olan taraf.
41' nbsp; nbsp; nbsp; Muhamed Besic (Bosna Hersek) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
39' nbsp; nbsp; nbsp; Ciddi bir sakatlığı olmayan Emir Spahic (Bosna Hersek) oyuna yeniden dahil oluyor.
38' nbsp; nbsp; nbsp; Ehsan Hajsafi (İran) uzun bir pas atıyor, ancak bu pas takım arkadaşlarına ulaşacak kadar güçlü olmadığından rakip defans oyuncuları topu kontrol ediyor.
36' nbsp; nbsp; nbsp; Emir Spahic (Bosna Hersek) sakatlanıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
34' nbsp; nbsp; nbsp; Reza Ghoochannejhad (İran) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
32' nbsp; nbsp; nbsp; Ehsan Hajsafi (İran) köşe vuruşunu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
32' nbsp; nbsp; nbsp; Ehsan Hajsafi (İran) ceza sahasına güzel bir orta daha yapıyor. Ancak rakip defans topu güvenli bölgeye doğru uzaklaştırıyor. İran korner kullanacak.
31' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Amir-Hossein Sadeghi (İran) ofsayt tuzağına düşüyor.
31' nbsp; nbsp; nbsp; Reza Ghoochannejhad (İran) serbest vuruşu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
30' nbsp; nbsp; nbsp; Muhamed Besic (Bosna Hersek) rakibini gözle görülür bir şekilde çekiyor. Hakem yerinde bir kararla serbest vuruşa hükmediyor. İran lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
27' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Andranik Teymourian (İran) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
25' nbsp; nbsp; nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Reza Ghoochannejhad (İran) ofsayt tuzağına düşüyor.
25' nbsp; nbsp; nbsp; Masoud Shojaei (İran) topu ceza sahası içinde kontrol ediyor ve hızlı bir şut çekiyor. Ancak top üst direği sıyırıp dışarı çıkıyor.
23' nbsp; nbsp; nbsp; Edin Dzeko (Bosna Hersek) harika bir bireysel çaba gösteriyor ve yaklaşık 20 metre mesafeden çektiği şut ile golü atıyor. Top sağ alt köşeye gidiyor ve kaleciyi geçiyor. Skor şimdi 1:0.
nbsp; nbsp; nbsp;
23' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) ve Tino Susic (Bosna Hersek) kendi aralarında bir pas organizasyonu yapmaya çalıştı, ancak rakip defans oyuncuları buna engel oldu.
22' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) korneri kullanıyor, ancak her an tetikte olan rakip defans topu uzaklaştırıyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
22' nbsp; nbsp; nbsp; Avdija Vrsajevic (Bosna Hersek) ceza sahasına yerden bir pas yapıyor, ancak rakip defans topu kapıyor ve uzaklaştırıyor. Bosna Hersek korner kullanacak.
22' nbsp; nbsp; nbsp; Ashkan Dejagah (İran) rakibini çekerek durduruyor. Hakem pozisyona çok yakın ve faulü çalıyor. Bosna Hersek lehine serbest vuruş kararı veriliyor. Miralem Pjanic (Bosna Hersek) serbest vuruşu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
20' nbsp; nbsp; nbsp; Ceza sahasına yapılan tehlikeli ortayı Reza Ghoochannejhad (İran) neredeyse kontrol ediyordu. Ancak rakip defans oyuncusu müdahalede bulunarak tehlikeyi uzaklaştırıyor.
19' nbsp; nbsp; nbsp; Harika bir savunma örneği! Vedad Ibisevic (Bosna Hersek) takım arkadaşının yerden güzel pasında topla buluşuyor, ancak topu kontrol edemeden defans oyuncusu topu kapıyor.
17' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Tino Susic (Bosna Hersek) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
16' nbsp; nbsp; nbsp; Avdija Vrsajevic (Bosna Hersek) ceza sahasına orta yapıyor. Rakip defans topu kapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
15' nbsp; nbsp; nbsp; Amir-Hossein Sadeghi (İran) ceza alanı içine katediyor, ancak yaptığı son pas rakip defans tarafından engelleniyor. Top sahanın dışına çıkıyor ve Bosna Hersek şimdi kale vuruşunu kullanacak.
15' nbsp; nbsp; nbsp; Sinirler geriliyor. Saed Kolasinac (Bosna Hersek) sert bir müdahale ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
14' nbsp; nbsp; nbsp; Bosna Hersek oyuncuları kendi aralarında güzel kısa paslar yaparak oyunun temposunu kontrol ediyorlar, ancak rakip defans oyuncusu araya girerek topu kapıyor.
12' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) tarafından kullanılan orta mesafeli serbest vuruş barajda kalıyor. Rakip kaleci bu pozisyonda barajı tam yerine kurdu.
12' nbsp; nbsp; nbsp; Mehrdad Pooladi (İran) rakibini çekerek durduruyor. Hakem pozisyona çok yakın ve faulü çalıyor. Bir başka pozisyon daha Bosna Hersek lehine bir serbest vuruşla sonuçlanıyor.
11' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza alanına güzel bir top gönderiyor, ancak her zaman hazırlıklı olan rakip defans topu güvenli bölgeye gönderiyor.
nbsp; nbsp; nbsp;
11' nbsp; nbsp; nbsp; Miralem Pjanic (Bosna Hersek) tarafından top serbest vuruştan ceza alanına gönderiliyor. Ancak, dikkatli defans tarafından top uzaklaştırılıyor. Bosna Hersek korner kullanacak.
11' nbsp; nbsp; nbsp; Hakem faulü çalıyor. Javad Nekounam (İran) sert bir müdahale yapıyor, ancak kart görmüyor. Bosna Hersek lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
9' nbsp; nbsp; nbsp; Edin Dzeko (Bosna Hersek) yüksekten gelen ortaya yaptığı kafa vuruşuyla topu sol üst köşeye doğru gönderiyor. Ancak oyuncunun yakın mesafeden yaptığı bu vuruş beklediğinden çok daha cılız oluyor ve kaleci Alireza Haghighi (İran) rahat bir kurtarışla topu çıkartıyor.
9' nbsp; nbsp; nbsp; Muhamed Besic (Bosna Hersek) olağanüstü tekniğiyle verdiği pasta topu Tino Susic (Bosna Hersek) ile buluşturuyor.
7' nbsp; nbsp; nbsp; Reza Ghoochannejhad (İran) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
4' nbsp; nbsp; nbsp; Tino Susic (Bosna Hersek) tarafından kullanılan köşe vuruşu rakip kalede bir tehlike yaşatmıyor. Top defans oyuncularının arasından geçti ve oyuncular topu kolayca uzaklaştırdı.
nbsp; nbsp; nbsp;
4' nbsp; nbsp; nbsp; Edin Dzeko (Bosna Hersek) havadan yapılan isabetli ortada ceza sahası içinde topla buluşuyor, topu kontrol ediyor ve üst direğin hemen altına güzel bir vuruş yapıyor. Oyuncunun bu tehlikeli şutunu güzel bir kurtarış yapan kaleci Alireza Haghighi (İran) çıkartıyor. Bosna Hersek korner kullanacak.
3' nbsp; nbsp; nbsp; İran topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor.
2' nbsp; nbsp; nbsp; Top oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıktı ve Bosna Hersek taç atışıyla topu oyuna sokacak.
1' nbsp; nbsp; nbsp; Karşılaşma az önce başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...