Kızılay'dan Sincar'daki Türkmenler'e yardım

/ Kaynak: AA
Kızılay'dan Sincar'daki Türkmenler'e yardım

YAŞAM Haberleri  / AA

Kızılay tarafından, içme suyu, yüksek kalorili bisküvi ve battaniyeden oluşan 3 tır yardım malzemesi Habur Sınır Kapısı'ndan bölgeye gönderildi.

Türk Kızılayı tarafından, içme suyu, yüksek kalorili bisküvi ve battaniyeden oluşan 3 tır yardım malzemesi, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'taki çatışmalar nedeniyle bölgeye gönderildi.

Türk Kızılayı'na ait yardım tırları Habur Sınır Kapısı'ndan Kızılay ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlilerince Sincar'a uğurlandı.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, yaptığı açıklamada, Türk Kızılay'ının Irak'ta meydana gelen göç hareketleri karşısında mağdur duruma düşen Türkmenlere yardım etmek amacıyla geçen hafta, "Telafer'e El Uzat" kampanyası başlattığını hatırlattı.

Kampanya ile toplanan su, bebek maması ve yüksek kalorili bisküviden oluşan nbsp; 3 tır yardım malzemesi ve 8 personelin Telafer'den göç eden yaklaşık 70 bin Türkmen'in bulunduğu Sincar'a ulaştığını ifade eden Şimşek, görevlilerin söz konusu bölgede çalışmalarına başladığını söyledi.

Şimşek, içerisinde 45 bin paket yüksek kalori bisküvi, 1,5 litreden oluşan 17 bin şişe su, 3 bin battaniyenin bulunduğu 3 tır yardım malzemesini Sincar'a göndermek için Habur Sınır Kapısına geldiklerini kaydederek, "Geçen hafta başlattığımız, 'Telafer'e El Uzat' kampanyası kapsamında 3 tır malzeme ve 8 personelimiz Sincar'a göç eden Türkmen kardeşlerimize ulaştı. Bu 3 tır malzeme de yarın sabah itibarıyla muhataplarına dağıtılacak" dedi.

Bundan sonraki süreçte oradan gelen ihtiyaca yönelik yardım göndermeyi planladıklarını dile getiren Şimşek, kampanyanın sürdüğünü, 2868 nolu SMS bağışlarıyla aldıkları yardımları Türkmenlere ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

Şimşek, ilaç malzemelerinin Sağlık Bakanlığının desteğiyle ve AFAD'ın katkılarıyla geçen hafta Tilkeyf ve Musul bölgesine iletildiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sincar da şu an itibarıyla ciddi anlamda ilaç sıkıntısı yok ama Türk Kızılayı'nın planlamaları doğrultusunda ilaç yardımlarını o bölgeye ileteceğiz. Şu anda 8 uzman personelimiz Sincar'da görev yapıyor. Telafer bölgesinden Sincar'a göç eden mülteci kardeşlerimize yardımcı oluyorlar. Diğer taraftan göç ettikleri Musul'un kuzeyindeki Tilkeyf ve Filter bölgesinde açıkta kalan Türkmenler için de çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaçlara göre belirlenecek yardımlar gerekli yerlere ulaştırılacak."

Bölgedekilerin, Sincar'da ve Musul'un kuzeyindeki bölgede çadır kentte toplu yaşamak istemediklerine dikkati çeken Şimşek, savaş ortamında hiç kimsenin toplu barınma alanlarında bulunmak istemediğini vurguladı.

Şimşek, bu nedenle çadır kent kurulsa dahi bir arada kalmayı kimsenin istemediğini dile getirerek, dağınık şekilde camilerde, okullarda, parklarda, bahçelerde veya akrabalarının yanında kalacak insanlara barınacak birer çadır verdiklerini aktardı.

Açıklamanın ardından 3 tor yardım malzemesi, Habur Sınır Kapısından çıkış yaptı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...