Feyzioğlu: "Yanlış buluyorum"

/ Kaynak: İHA
Feyzioğlu: "Yanlış buluyorum"

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirerek, "Ben bu son dakikacılığı milli iradenin tecellisi açısından yanlış buluyorum" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirerek, "Ben bu son dakikacılığı milli iradenin tecellisi açısından yanlış buluyorum" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yalova Barosu'nun yeni hizmet binası ve sosyal tesis açılışına katılmak üzere Yalova'ya geldi. Fatih Caddesi Asmaz Plaza'da yer alan baro binasına gelişinde Baro Başkanı Cevdet Bekler tarafından karşılanan Feyzioğlu, burada basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçim süreci hakkında yönelttikleri soruları cevapladı. Seçilecek cumhurbaşkanının cumhuriyeti koşulsuz sahiplenmesi gerektiğini dile getiren Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığı ile ilgili benim hiçbir beklentim olmadı, olamaz. Cumhurbaşkanlığına aday olunmaz, aday gösterilir. Ama temsil ettiğim meslek adına, başında bulunduğum meslek örgütü adına öyle bir teveccühü büyük bir onurla karşıladım. Öte yandan ben bu son dakikacılığı milli iradenin tecellisi açısından yanlış bulduğumu ifade edeyim. Adayların aylar öncesinden belli olması gerekirdi. Çünkü seçmen kıyaslama imkanı bulmadan, kim kimdir onu bilemeden sandığa götürülüyor. Muhalefetin adayı daha yeni belli oluyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı da temmuz başında belli olacak. Yani son dakikalarda belli oluyor. Sadece propagandaya, tanıtıma vakit kalmayacak demiyorum, insanların düşünmesine de yeteri kadar vakit kalmayacak. Tartışmaya vakit kalmayacak. Bizim açımızdan cumhurbaşkanı adaylarının ismi üzerinde konuşmamız doğru değil. Çünkü Türkiye Barolar Birliği olarak herkesi kucaklayan bir yapıdayız. Ben sadece belli bir kesimin Barolar Birliği Başkanı değilim, tüm Türkiye'nin Barolar Birliği Başkanıyım. O yüzden şu isim, bu isim diyemeyiz. Ama cumhurbaşkanının 76 milyonu kucaklaması gerekir. Anayasanın değişmez maddelerinde nitelikleri belirlenmiş olan, cumhuriyeti koşulsuz sahiplenmesi zorunluluğunu ifade etmem lazım. Yani özgürlükçü bir laiklik anlayışını, sosyal devleti, hukuk devletini, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi kendisine ilke edinmiş olmalıdır. Son olarak seçim yarışının 30 Mart sürecinin aksine yıpratıcı, kırıcı geçmemesini diliyorum. Çünkü belediye başkanı seçmiyor, cumhurbaşkanı seçiyoruz. Danıştay konuşmamda da önem vererek, altını çizerek ifade etmiştim bunu. Kırıcı bir seçim süreci, belden aşağı cümlelerin kullanıldığı bir seçim süreci, seçilen cumhurbaşkanını daha seçilmeden yaralar. 76 milyonu bir bütün olarak kucaklamasını da zorlaştırır. O yüzden benim temennim, yarışın cumhurbaşkanlığı seçimine yakışır şekilde geçmesidir" diye konuştu.

Baro binası ve sosyal tesisinin açılışına Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, birçok ilin baro başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...