İsrail Batı Şeria'da operasyonlarını sürdürecek

/ Kaynak: AA
İsrail Batı Şeria'da operasyonlarını sürdürecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Irak'taki hedeflere hava operasyonları düzenlediğine dair haberlerin doğruluğundan şüphe etmek için bir nedenlerinin olmadığını belirtti

İsrail'de kabinenin, ordunun Batı Şeria'daki "geniş çaplı" askeri operasyonlarını sürdürmesi kararı aldığı bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Kabinenin güvenlik ve siyasi işlerden sorumlu üyeleri, kaçırılan gençlerin bulunmasına yönelik geniş çaplı operasyonların devamına karar verdi" denildi.

Açıklamada ayrıca İsrail hapishanelerinde bulunan "terör tutuklularına" Filistin yönetiminin para transferi yapmasına karşı bir dizi önlemler alınmasına karar verildiği de belirtildi.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 500'ün üzerinde kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye de hava saldırıları düzenlemişti.

İsrail kanunlarına göre, sahada görev yapan İsrail ajanları ülke güvenliğini tehdit eden herhangi bir olayda, Filistinlileri hiçbir gerekçe göstermeksizin tutuklayabiliyor.. Tutukluluk süresi yargılama yapılmaksızın 5 yıla kadar çıkartılabiliyor. "İdari tutuklama" olarak adlandırılan bu uygulama, tutuklananların haklarında isnat edilen bir suç varsa da gizli olduğu öne sürülerek kamuoyuyla paylaşılmıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...