Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den kritik uyarı! Bugün sıcak çarpabilir

/ Kaynak: AA
Meteoroloji'den kritik uyarı! Bugün sıcak çarpabilir

YAŞAM Haberleri  / AA

Meteoroloji, Batı Akdeniz bölgesinde yüksek sıcaklıklar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının Manisa, Balıkesir, Antalya, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da 40 derece ve üzerine çıkacağını tahmin ederken, bu sıcaklığın üzerindeki durumlarda, fiziksel aktivite ve maruz kalınma zamanına bağlı olarak beyinde hasar ve ölümlere yol açan ısı çarpması görülebiliyor. Bu hafta için 'sıcak hava dalgası' uyarısında bulunan Meteoroloji nbsp;Genel Müdürlüğüne göre özellikle bugün hava sıcaklıkları mevsim normallerinin nbsp;üzerinde olacak. Bursa ve İzmir'de 38 derece beklenen sıcaklığın, Aydın, Manisa, nbsp;Balıkesir, Antalya, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da 40 derece ve üzerine nbsp;çıkacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji'ye göre, 40 derecenin üzerindeki sıcaklıklar, insan nbsp;hayatını tahdit eden "ısı çarpması" ile güneş çarpması, ısı krampı veya ısı nbsp;yorgunluğuna yol açabiliyor. Fiziksel aktivite ve maruz kalınma zamanına bağlı nbsp;olarak ısı çarpmasında vücudun soğutulması ya da serinletilmesi için terleme nbsp;sağlayan, sıcaklık kontrol sistemi duracağı için insan hayatı için riskli bir nbsp;durum yaşanıyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 33

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 32

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 38

Adana: Az bulutlu ve açık 36

Antalya: Az bulutlu ve açık 37

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 32

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 28

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 26

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...