Daha 17 yaşında 2 metre 13 cm boyunda

Daha 17 yaşında 2 metre 13 cm boyunda

YAŞAM Haberleri

Safiye ve Haydar Gelgi çiftinin kızları Rumeysa, doğuştan Weaver Sendromu hastası... 17 yaşındaki kızın boyu hızla uzadı. 2 metre 13 santimetreye ulaştı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Rumeysa Gelgi (17), 2 metre 13.5 santim boyu ile dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Emekli laboratuvar teknisyeni Safiye ve biyokimya uzmanı Haydar Gelgi çiftinin 3 çocuğundan Rumeysa Gelgi'nin, doğuştan 'Weaver Sendromu' olması sebebiyle boyu hızla uzadı. 2012'de 15 yaşındayken boyu 2 metreyi geçen Gelgi'nin ailesi Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. Guinness World Records Türkiye Hakemi ve Sorumlusu Şeyda Subaşı, Mart 2014'te Safranbolu'ya gelerek Rumeysa Gelgi'nin boyunu 2 metre 13.5 santim olarak ölçüp dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı olarak tescilledi. Rumeysa Gelgi'ye, 9 Temmuz'da Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenecek törenle sertifikasının verileceği belirtildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...