Üç kıtanın jetleri bakım için İstanbul'a gelecek

Üç kıtanın jetleri bakım için İstanbul'a gelecek

Ekonomi Haberleri

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan tesis sayesinde İstanbul, bölgesinde tam bir uçak bakım ve onarım merkezi haline gelecek.

Hava ulaşımında dünya merkezi haline dönüşen Türkiye, dev bir tesise daha kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Üçüncü Havalimanı'nın temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan "Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi'ni (HABOM) hizmete açacak. Uçak bakım ve onarımı konusunda Türkiye'yi bölgenin merkezi haline dönüştürecek tesis, 3.500 kişiye istihdam kapısını araladı. Tesis 375 bin metrekarenin üzerinde bir alana inşa edildi. Geniş gövdeli uçak bakım hangarında üç adet uçağa aynı anda hizmet verilebilecek. Dar gövdeli uçak bakım hangarı ve ek binası da, aynı anda 11 uçağa hizmet sunacak kapasiteye sahip. Sosyal merkezinden atölye binalarına, kimyasal deposundan katlı otoparkına kadar dev hizmet için 1 milyon metreküplük hafriyat çıkarıldı. Tesislerde 48 bin ton betonarme, 38 bin 500 ton da yapısal çelikten yararlanıldı. Bu tesislerle birlikte İstanbul, bölgesinde tam bir uçak bakım ve onarım merkezi haline dönüşecek. Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin uçaklarına burada hizmet verilecek.
Oğuzhan Şahin / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...