Cumhurbaşkanlığı seçimi için tatillerini yarıda kesecekler

Cumhurbaşkanlığı seçimi için tatillerini yarıda kesecekler

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçiminin tatil dönemine denk gelmesi vatandaşın tatil planlarını sekteye uğrattı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin tatil dönemine denk gelmesi vatandaşın tatil planlarını sekteye uğrattı. Mersin'in Silifke ilçesinde tatillerini geçiren tatilciler, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos'ta oy kullanmak için evlerinin yolunu tutmaya hazırlanıyor.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminin yaz dönemine denk gelmesi sebebiyle yazlıklarda tatil bölgelerinde oy kullanacak vatandaşların gerekli işlemleri yapmaları için son bir hafta kaldı. 28 Haziran saat 17.00'ye kadar oy kullanılacak yerin ilçe nüfus müdürlüklerine başvurulması gerektiği bildirilirken, Atakent Mahallesi'nde yazlık konutu bulunan tatilciler tatillerini yarıda kesip kendi memleketine giderek oy kullanacaklarını belirttiler.

İlk defa halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı, birinci turu 10 Ağustos'ta, ikinci turu ise 24 Ağustos tarihlerinde yapılacak seçimlerle belirlenecek.

Buna göre, bulundukları yerlerdeki nüfus müdürlüklerine yazlık adreslerini birinci ikametgah olarak kaydettiren seçmenler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları bölgede oy kullanabilecek. Böylece tatildeki seçmenlerin seçim günü yeniden şehir merkezlerine dönmesi gerekmeyecek.

Seçim günü tatilde olacak seçmenlerin 28 Haziran'a kadar tatillerini geçirecekleri bölgenin nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Çünkü adrese dayalı seçmen listeleri 2-9 Temmuz arası muhtarlıklarda askıya çıkıyor. Bu tarihler arasında itiraz edilmediği takdirde ise seçmen listesi kesinleşiyor. Nüfus müdürlüklerine yapılan başvuruların ardından muhtarlıklardaki listelerden isimlerinin de kontrolünü yapmaları gerekiyor.

Öte yandan ikinci bir adrese sahip olmayan seçmenler tatile gitseler bile ikametlerini herhangi bir aile yakınının oluruyla onların yanına aldırmadıkları takdirde bulundukları yerlerde oy kullanamayacak.

Atakent'te konutu bulunan Zeki Yazan, "Ben tatil için Adana'dan ailemle Atakent Mahallesi'ne geldim. Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikametgahımı aldırmadım. Günübirlik gidip oyumu kullandıktan sonra gelip tatilimi tekrar yapacağım" dedi.

Niğde'den gelen Şaziye Atar ise, oyunu Niğde'de kullanacağını ancak tatiline oyunu kullandıktan sonra da devam edeceğini söyledi.

Gaziantep'ten Atakent Mahallesi'ne tatile geldiğini belirten Şadi Yüksel ise, "Tatilimi aylar öncesinde Ağustos ayına aldırdığımız için Ağustos ayında Atakent Mahallesi'nde olacağız. Önceden planlanmış bir tatil olduğu için tatilimizi yarıda kesip gidip memleketimizde oy kullanıp geri gelip tatilimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...