Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Böcek' için kırmızı bülten çıkarılacak

'Böcek' için kırmızı bülten çıkarılacak

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 'böcek soruşturması' ile ilgili 5 emniyet mensubu için kırmızı bülten çıkaracaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı koydukları iddiasıyla haklarında tutuklama kararı verilen 5 emniyet mensubu için "Yakalama kararı çıkartıldı, hüküm icra edilecek" dedi. Âlâ söz konusu emniyet mensupları için, "Bunlar idari olarak görevden uzaklaştırıldı. İkisi meslekten ihraç edildi. Birisi yurtdışında. Kırmızı bülten çıkarma çalışmaları başlatıldı" diye konuştu.
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Meclis'e verdiği soru önergesinin hatırlatılması üzerine Âlâ, "Kendi yaptığı dönemde memlekette ne kadar usulsüz dinlemenin olduğu ortaya döküldü zaten. Hükümetin altını oyacak, hükümete darbe planı yapıldığı dönemdir, kendi görev yaptığı dönem. Onun için burada soru soranın kimliğinden bağımsız, sorunun kalitesinden bağımsız, cevaplar verecek değilim" dedi.
Başsavcının Emniyet Genel Müdürü'ne talimatının sorulması üzerine ise Bakan Âlâ, "Bunu oraya sorun. Olan biten, açık ortada, suçlar ortada. Bu ülkede her ilde valilerin, siyasi partilerin, kanaat önderlerinin, işadamlarını dinlendiği saklı gizli mi? Bunlar ortaya çıktı. Bunlar soruşturulmayacak mı? Hükümete karşı 17 ve 25 Aralık'ta darbe girişimi olmadı mı? Bunlar soruşturulmayacak mı? Bunlar spekülatif, lüzumsuz, basit itirazlardır. Ben daha fazla muhatap alarak bir şey söylemek istemiyorum, söyleyeceğimi söyledim. Siz de ne söylediğimden ne anlayacağınızı bilecek kadar zekisiniz" diye konuştu.
"İmralı ile görüşmelere siyasilerin de dokunulmazlık kapsamına alınacak mı?" sorusu da yöneltilen Bakan Âlâ, "Kırmızı çizgilerimiz belli, kararlarımızın nereye gideceği belli. Şu an sürecin nasıl yönetileceğine kendisi karar veren siyasi irade iş başında" ifadelerini kullandı.


Avukatlardan karara itiraz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen 5 emniyet mensubunun avukatları karara itiraz etti. Ankara Adliyesine gelen sanıkların avukatlarından Mehmet Sürer, müvekkilleri ile görüştüğünü belirterek, "Gece Ankara'ya gelip sabah burada teslim olacakları şeklinde bir konuşmamız olmuştu. Henüz kendileriyle iletişim kuramadım. Müvekkillerimi kolluk kuvvetlerinin işlem yapmasına fırsat verilmeden adliyeye getirip mahkemeye çıkmalarını temin edeceğiz" dedi.


Raporda 3 bilim adamının imzası var
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın Başbakan ve oğluna ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin verdiği 'montaj' raporuna ilişkin eleştirileri cevapladı. Raporu yazan bilim adamlarının itibarlı bir kariyeri olduğunu vurgulayan Bakan Işık, "O raporun altında ODTÜ ve Hacettepe'den mezun olmuş dünya çapında ilmî makaleleri olan bilim adamlarının imzası var" dedi. Görevden alınan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ı da isim vermeden eleştiren Işık, "Bu kişi, 'TÜBİTAK'ın başına hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz işte böyle rapor çıkar' diyen, Balyoz davalarında da diğer davalarda da bütün bu haltları işleyenlerin başıdır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...