Kürt liderler IŞİD'le ittifak içinde

Kürt liderler IŞİD'le ittifak içinde

DÜNYA Haberleri

Haftalık konuşmasında Mesud Barzani'yi teröre destek vermekle suçlayan Irak Başbakanı Nuri El Maliki "Bunlar IŞİD'in müttefiki oldular" dedi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak'ın bütünlüğünün tehlikede olduğunu belirterek, "Ülke terör tehdidi altında" dedi. Haftalık konuşmasında Irak'ın içinde bulunduğu güvenlik şartları ve siyasi gelişmeler üzerinde duran Maliki, isim vermeden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi sert sözlerle eleştirdi. Barzani'nin "Artık Musul öncesi ve sonrası iki Irak var" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Maliki, Kürt yöneticileri, teröre destek vermekle suçlayarak şunları söyledi: "Bazı kimseler yanlışa düşerek Irak'ta, Musul öncesi ve sonrası diye iki dönemden bahsediyor. Bunlar, IŞİD ile iş birliği içerisindeler, IŞİD'in müttefiki oldular. Bunların Irak'ın derdiyle dertlendiklerine ve kendilerini bu ülkenin ortağı gibi gördüklerine şahit olmadık. Bu ülkenin halkı değillermiş gibi hareket ediyorlar." Maliki, IŞİD'e karşı 'millî birlik hükümeti' kurulması çağrılarını da reddetti ve bu çağrıların 'darbe teşebbüsü' olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...