Serdar Ortaç MS hastalığı sonrası konserlerini iptal etti mi?

Serdar Ortaç MS hastalığı sonrası konserlerini iptal etti mi?

MAGAZİN Haberleri

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç'ın "multiple skleroz" (MS) hastalığına yakalandığı belirlendi.Serdar Ortaç hastalığı sonrası konserlerini iptal etti mi?

Ünlü şarkıcı Serdar Ortaç'a önceki gün gitmiş olduğu Maslak Acıbadem Hastanesi'nde MS hatalığı teşhisi kondu, işte Serdar Ortaç'ın son durumu... MR'a giren Serdar Ortaç'a MS hastalığı teşhisi kondu.Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman'ın tetkiklerini yaptığı Ortaç, en kısa sürede hastalığı yavaşlatmak için ilaç tedavisine başlayacak. Bir süredir kas ağrılarından şikayet eden Ortaç'ın tedavi sürecinde daha sakin bir hayat yaşaması gerekiyor. nbsp;Bir süredir kas ağrılarından şikayet nbsp;eden Serdar Ortaç'ın, yapılan tetkikler sonucu MS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Ömür boyu sürecek olan tedavisine başlanan Ortaç'ın hastalık sebebiyle konserlerini iptal edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Ünlü popçu, bu konuda, "Konserlerimi iptal etmedim.Sadece tedavim için 1 hafta ara verdim. Ankara konseri 2 haftaya hazır olacak. Az kaldı, toparlıyorum. Daha harbiye var, Çeşme var, bir ton iş var yapacak" dedi.

Serdar Ortaç MS hastalığı sonrası konserlerini iptal etti mi?
MS merkezi sinir sistemini nasıl etkiler? nbsp;
Merkezi sinir sistemi sinirler boyunca vücudun çeşitli bölgelerine elektriksel mesajlar gönderen bir telefon santralına benzer. Bu mesajlar bilinçli ve bilinçsiz tüm hareketlerimizi kontrol eder. nbsp;Multipl Skleroz mesajların düzgün bir şekilde iletilmesini bozar. Sağlıklı sinir liflerinin çoğu mesajların iletilmesini kolaylaştıran miyelin denen yağlı bir madde ile çevrelenmiştir. nbsp;MS'de miyelin parçalanır ve miyelinin yerini nedbeleşmiş (sertleşmiş) doku alır. Bu da mesajın geçişini saptırır ya da tümden bloke eder. nbsp;Vücut fonksiyonları kontrol edilemez hale gelir, çünkü: nbsp;
• Mesajlar gerektiği gibi iletilemez nbsp;
• Mesajlar yanlış bölgeye gider nbsp;
Multipl Skleroz'a yol açan nedir? nbsp;
Bu, tıbbın en büyük sırlarından biridir. nbsp;
• Sebep bilinmemektedir nbsp;
• Bir tedavi bulunamamıştır nbsp;
• Kimin MS'ye yakalanacağını önceden bilmek mümkün değildir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...