İsrail 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İsrail 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin, kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için düzenlediği operasyonlarda, 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, dün gece 10 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 500'ün üzerinde kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye de hava saldırıları düzenlemişti.İsrail, dün, Batı Şeria'daki askeri operasyonlarını sürdürme kararı almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...